Sevilla, oras renumit pentru dansurile sale de flamenco si design-ul arhitectural, este cel mai mare oras din sudul Spaniei. Se spune ca a fost construit de Hercules insusi, iar istoria sa fascinanta face ca acesta sa fie unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat din Spania.

Plaza de Toros

Luptele cu tauri sunt un subiect controversat, dar „The Bullring” este una dintre cele mai populare atractii din Sevilla. Gandita sa fie una dintre cele mai bune arene din tara, „Plaza de Toro” este plina de istorie si traditie spaniola. Construita intre 1762 si 1881, arena are 14.000 de locuri. Exista inca lupte organizate, dar daca preferati sa vizitati, numai arena, aceasta are o arhitectura baroca tarzie cu o intrare principala impresionanta, cu structura de piatra.

Catedral de Sevilla

Construita intre 1402 si 1517, Catedrala din Sevilia este una dintre cele mai mari din lume. Aceasta are o lungime de 126 metri lungime si 83 de metri latime, cu o inaltime a tavanului de 37 de metri. Exteriorul clasic atrage vizitatorii intr-un interior la fel de impresionant. De exemplu, piesa principala, construita intre 1482 si 1564 de catre Pierre Dancart, consta din 36 de panouri aurite. Vizitatorii isi pot aduce propriul omagiu pentru unul dintre cei mai mari calatori din lume – catedrala adaposteste sarcofagul lui Christopher Columbus.

Muzeul arheologic

Construit initial ca parte a expozitiei Iberico-americane in 1929, muzeul arheologic din Sevilla se afla intr-un frumos pavilion neo-renascentist. Muzeul adaposteste artefacte pretioase de la fenicieni, romani, tartesieni, precum si o serie de lucrari remarcabile de arta si sculptura, inclusiv statuia lui Venus de Itálica. Cu toate acestea, Carambolo Treasure sunt cele mai importante. Descoperite in 1958, aceste comori includ un colier de aur si bucati de coroana din secolul al VI-lea.

Muzeul Baile Flamenco

Fiind un oras renumit pentru dansatorii de flamenco, ce mod mai bun exista, pentru a sarbatori aceasta arta, decat un muzeu. Fiind un mod stralucit de a invata cultura spaniola, Museo del Baile Flamenco este dedicat informarii vizitatorilor de reunirea elementelor prin cantec, dans si chitara. Muzeul este situat in cel mai inalt punct al orasului Sevilla si se afla intr-o cladire din secolul al XVIII-lea, construita pe fundatiile unui templu roman. Fiind unul dintre cele mai avansate muzee tehnologice din Spania, expozitiile interactive exploreaza totul, de la muzica la costume. Expozitiile includ picturi si desene si, tot aici, sunt oferite si cursuri de dans si muzica.