Nu este o surpriza faptul ca mancarea pe care o consumam in fiecare zi joaca un rol important in sanatatea noastra dentara. Cu toate acestea, unele alimente populare care par a fi inofensive si chiar sanatoase, consumate in exces fara a se urma un riguros protocol de curatare a dintilor, pot provoca daune semnificative dintilor. Pentru a va mentine zambetul, este necesara precautia atunci cand consumati aceste alimente!

In timp ce sunt bogate in vitamina C, atat de benefica organismului, dar si antioxidanti, citricele sunt extrem de acide si pot ataca smaltul dintilor. Cel mai bine este sa limitati expunerea dintilor la aceste alimente pentru ca, smaltul odata disparut nu poate fi inlocuit. Sucul de citrice este o amenintare si mai mare pentru dinti deoarece combinatia dintre acidul citric si zahar este o o dubla lovitura pentru sanatatea dintilor naturali.

Bomboanele dulci si moi sau tari sunt delicioase, insa cand vine vorba de dinti, sunt cam neprietenoase cu acestia. Bomboana tare poate sparge dintii, iar bomboanele moi si lipicioase se pot lipi de suprafata dintilor si patrunde printre acestia. Bacteriile daunatoare din gura se hranesc cu zahar, astfel incat consumul de alimente dulci poate duce la acumularea placii bacteriene si degradare.

Cafeaua este minunata, numai ca pateaza dintii si deterioreaza smaltul. Acizii gasiti in cafea scad productia de saliva si contribuie la efectul gurii uscate. Ca si cafeaua, vinul rosu are si el acis tanic. O gura uscata poate provoca o respiratie urat mirositoare iar lipsa salivei contribuie, de asemenea, la cresterea bacteriilor daunatoare. Saliva spala bacteriile care cauzeaza carii.

Desi ar parea inofensiva, painea poate crea o problema mare pentru dinti. Amidonul gasit in paine si alti carbohidrati, la contactul cu saliva sunt transformati in zahar. Daca painea se blocheaza intre dinti, bacteriile daunatoare se acumuleaza si cauzeaza deteriorari majore ale dintilor.

Detartraj in sector 2 | clinica stomatologica Elveto Dent

detartraj in sector 2

In timp ce eliminarea completa a acestor alimente din dieta nu este deloc realista, asigurati-va ca aveti grija de dinti dupa consumarea acestora. Grija dintilor o poate avea fiecare dintre noi prin rutina zilnica de ingrijire, insa in mod profesional, puteti avea grija de dinti adresandu-va specialistilor de la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent.  Pentru un periaj profesional sau detartraj in sector 2, Elveto Dent va sta la dispozitie cu servicii impecabile. Detalii relevante gasiti accesand elveto-dent.ro!