Durerile de cap sunt o afectiune comuna cu care multi oameni se confrunta zilnic. Variind de la stari inconfortabile, la de-a dreptul insuportabile, acestea pot perturba viata de zi cu zi a oricarei persoane.

Exista mai multe tipuri de dureri de cap, printre care si migrenele a caror intensitate variaza de la moderata spre severa.

Care sunt variantele de remedii naturale, folosite pentru durerile de cap

Desi multe medicamente sunt destinate ameliorarii simptomelor durerilor de cap, exista si o serie de tratamente naturale eficiente. Iata cateva exemple usor de abordat in ceea ce priveste remediile impotriva durerilor de cap:

  • consumul de apa

O hidratare insuficienta poate duce la aparitia unei dureri de cap, de fapt, conform studiilor, deshidratarea cronica este o cauza frecventa a aparitiei migrenelor.

Din fericire, pentru evitarea durerilor de cap cauzate de deshidratare, este extrem de necesar consumul de apa suficienta pe parcursul zilei.

  • consumul de magneziu

Magneziul este un mineral important, necesar pentru nenumarate functii din organism, inclusiv pentru controlul zaharului din sange.

Interesant este faptul ca s-a demonstrat ca magneziul este, de asemenea, un remediu sigur si eficient pentru durerile de cap.

Dovezile sugereaza ca deficienta de magneziu este mai frecventa la persoanele care au migrene frecvente, in comparatie cu cele care nu au migrene.

Studiile au aratat ca un tratament cu 600 mg de citrat de magneziu oral pe zi ajuta la reducerea frecventei, cat si a severitatii migrenelor.

  • evitarea lipsei de somn

Lipsa somnului poate fi daunatoare pentru sanatatea unei persoane, in multe feluri si poate provoca chiar dureri de cap, la un moment dat.

De exemplu, un studiu s-a ocupat cu comparare frecventei si severitatii durerilor de cap la cei care au dormit mai putin de sase ore pe noapte si la cei care au dormit mai mult. Rezultatul a demonstrat ca cei care au dormit mai putin, au avut dureri de cap mai frecvente si mai intense.

Asadar, pentru evitarea unor astfel de complicatii, medicii recomanda de la sapte pana la noua ore de somn pe noapte.

In concluzie, o dieta echilibrata, alaturi de consumul de apa si pacea interioara, ajuta la evitarea migrenelor, fara sa fie nevoie de tratament medicamentos.