In luna martie au avut loc diverse evenimente care sa marcheze Saptamana Mondiala a Glaucomului, oportunitate de a afla mai multe despre aceasta boala care afecteaza in mod special seniorii si nu numai.
Glaucomul este o boala degenerativa a ochiului care afecteaza nervul optic si duce la o reducere graduala si ireversibila a campului vizual. Negresit, glaucomul poate orbi pacientul si este prima cauza a orbirii totale in Europa, a doua in lume dupa cataracta. Glaucomul este legat de presiunea intraoculara ridicata care dauneaza nervului optic si retinei. Se estimeaza ca patru din zece pacienti nu stiu ca sunt afectati si, prin urmare, nu primesc tratament. Acesta isi poate face simtita prezenta inca de la varsta de 40 de ani, chiar si mai devreme, insa este una dintre tulburarile majore ale ochiului la varstnici.
Persoanele cu risc de glaucom trebuie sa aiba parte de examinari profesionale cel putin o data la doi ani. Factorii de risc ce trebuie luati in seama se refera la varsta, boli, ereditate si utilizarea medicamentelor. Glaucomul afecteaza mai mult de 2% dintre persoanele in varsta de 45 de ani si peste 10% dintre persoanele cu varsta de 70 de ani si peste. Exista anumite boli precum diabetul sau hipotiroidismul care predispun persoanele catre glaucom, insa este important si materialul genetic. De asemenea, persoanele care au suferit leziuni, operatii oculare sau au utilizat corticosteroizi pentru o perioada prelungita, sunt mai predispuse glaucomului.
Exista mai multe tipuri de glaucoame, insa pot fi tinute sub control cu ajutorul tratamentului. In cele mai multe cazuri se prescriu picaturi, insa daca nu sunt suficiente, se apeleaza la inhibitori ai anhidrazei carbonice ce trebuie luati pe cale orala.
Azil de batrani privat | camin-pentru-bunici.ro
Dupa cum s-a precizat deja, multi nu depisteaza la timp aceasta boala si nu o pot trata corespunzator pentru ca nu stiu de ea. Mai ales persoanele in varsta evita sa aiba parte de consultatii periodice din diverse motive. Vestea buna este ca la Camin pentru Bunici, azil de batrani privat, consultatiile medicale sunt incluse in pret. Ce-i mai confortabil decat sa stiti ca persoana draga are parte de verificari medicale riguroase, tratament de calitate si ingrijire personalizata? Apeland la serviciile oferite in noile camine de batrani din Bucuresti, dezvoltate si sustinute de Camin pentru Bunici, cei dragi pot avea parte de o batranete fara griji! Site-ul camin-pentru-bunici.ro va sta la dispozitii cu detalii relevante despre intreaga activitate a echipei Camin pentru Bunici!