A conduce sub influenta alcoolului constituie o infractiune grava. Tot ce trebuie sa retina soferii este ca, orice forma de consum al alcoolului si conducerea, sunt ilegale si pot fi aspru pedepsiti cei ce incearca sa inalce aceasta lege.

Orice cantitate de alcool din sange poate influenta capacitatea de a conduce. Efectele abuzului de alcool variaza foarte mult, efectul fiind acela de accident rutier. Conducerea in conditii de siguranta necesita capacitatea de a se concentra, de a avea capacitatea ridicata de reactie la stimuli, de a lua decizii rapide. Alcoolul afecteaza aceste abilitati, punand in pericol atat persoana consumatoare de alcool, cat si pe ceilalti pasageri si participanti la trafic. Printre modalitatile in care alcoolul afecteaza abitilatea de a sofa, se numara:

  1. Timp de reactie redus – cand alcoolul este prezent in sange, acesta afecteaza raspunsul rapid in diferite situatii, ceea ce poate creste probabilitatea accidentelor.

  2. Lipsa de coordonare – alcoolul afecteaza abilitatile motorii, cum ar fi coordonarea ochiului, a mainii si a piciorului. Fara abilitati de coordonare esentiale, este posibil ca situatiile periculoase sa nu poata fi evitate. Unele semne distinctive de coordonare redusa inlud problemele de mers in linie dreapta si incapacitatea de a sta drept.

  3. Capacitate redusa de concentrare – alcoolul, indiferent de cat de mult sau putin este prezent in sange, poate influenta concentrarea. In sofat exista mai mult aspecte care solicita concentrarea, cum ar fi ramanerea pe banda de rulare, viteza, semnalele din trafic, celelalte masini. Durata atentiei este redusa in mod dramatic prin consumul de alcool, ceea ce sporeste semnificativ sansele de accident.

Daca doriti sa obtineti despagubiri pentru vatamari, despagubiri RCA sau pentru alte situatii similare, nu ezitati sa apelati la specialistii in domeniu despagubiripentruvatamari.ro

despagubiri RCA

Mai sunt multe de spus despre acest subiect, insa ceea ce trebuie sa stie victimele care sufera de pe urma unui accident produs din cauza consumului de alcool este ca, despagubirile in acest caz sunt mari. Pe de o parte, se pot obtine despagubiri pentru vatamari din parea persoanei care a produs accidentul, pe de alta parte, exista posibilitatea de a beneficia de despagubiri RCA venite din partea asiguratorului. In tot demersul de obtinere a daunelor, puteti fi ghidat de echipa experimentata din cadrul Despagubiri Pentru Vatamari, companie de succes si experimentata in astfel de procese. Accesati http://www.despagubiripentruvatamari.ro/ si va veti convinge!