Supereroii au reprezentat de mult timp o parte semnificativa a culturii americane, datand de la prima aparitie in benzi desenate a lui Superman in 1938.

Studiourile cinematografice s-au luptat mult timp sa navigheze in povestirile complexe ale benzilor desenate, insa ultimele doua decenii au inaugurat o noua era a filmelor cu supereroi care sunt viabile atat din punct de vedere comercial, cat si punct de vedere al succesul rasunator de care se bucura.

Topul celor mai tari filme cu supereroi

  • Spider-Man: No Way Home – Marvel a revolutionat modul in care francizele de film puteau fi construite si impletite, precum si modul in care filmele individuale ar putea fi folosite pentru a da nastere altora. Filmul de fata introduce conceptul de benzi desenate, in timp ce se inspira din istoria cinematografica bogata a lui Spider-Man.
  • Black Panther – Cu o distributie compusa aproape in intregime din actori de culoare si un decor fictiv care plaseaza actiunea in Wakanda, Black Panther reuseste sa fie un film unic in Universul cinematografic Marvel, ramanand, insa, o parte din acesta.

Performanta lui Michael B. Jordan in rolul fiului uitat al lui Wakanda, Erik Killmonger, ramane una dintre cele mai emotionante si simpatice portrete ale unui raufacator din istoria filmelor cu supereroi.

  • The Avengers – adunarea mai multor supereroi din francize diferite a fost un concept lansat in 2012 odata cu aparitia filmului Razbunatorii, un spectacol singular ce ii reuneste pe Captain America, Iron Man, Thor, Hulk, Black Widow si Hawkeye pentru a lupta cu Loki si extraterestrii care invadeaza Pamantul.

Cu un amestec perfect de umor, actiune si efecte speciale uimitoare, Razbunatorii au facut istorie.

  • Captain America: The Winter Soldier – filmul este un thriller de actiune si spionaj plin de suspans, cu unele dintre cele mai perfect executate secvente de actiune pe care spectatorii le vor gasi intr-un film cu supereroi.

Steve Rogers (Chris Evans) se afla prins pana in gat intr-o conspirasie veche de decenii care implica organizatia nazista Hydra.

  • Wonder Woman – Gal Gadot intruchipeaza minunat identitatea Femeii Fantastice, atat ca o razboinica, dar si ca o femeie cu o preocupare reala pentru lumea de dincolo de casa ei de pe insula.