Lipsa dintilor este o problema care nu afecteaza numai dantura si aspectul estetic al zambetului, ci influenteaza starea generala de sanatate, de la sistemul digestiv pana la starea psihica a celor care se confrunta cu o asemenea situatie. Drept urmare, faptul ca tratamentele cu implant dentar din Bucuresti sunt tot mai populare este o veste buna, care demonstreaza faptul ca oamenii au inteles importanta sanatatii dentare pentru organism.

Totodata, implantul dentar nu are numai rolul de a inlocui un dinte lipsa, ci are mai mute roluri, toate la fel de importante si care contribuie la prevenirea escaladarii unor probleme dentare intr-unele mai grave.

Care sunt rolurile implantului dentar?

Primul rol este acela de a inlocui dintele lipsa, implantul dentar fiind o radacina artificiala pe care se va monta coroana dentara, similar cu dintele natural il ceea ce priveste aspectul si functionalitatea. De asemenea, un alt rol al implantului dentar este acela de a opri atrofia osului si retractia gingivala, efecte normale ale lipsei dintilor.

Implantul dentar are si rolul de a fi suport pentru protezele dentare, oferindu-le acestora mai multa stabilitate si confort. Cei care au nevoie de astfel de proteze dentare in sectorul 2, proteze care sunt unele dintre cele mai moderne solutii de reabilitare dentara, pot apela la serviciile oferite de clinica stomatologica Elveto Dent, o clinica moderna si performanta.

Implant dentar din Bucuresti | proteze dentare in sectorul 2 | Elveto-Dent.ro

Implant dentar din Bucuresti

Ce probleme dentare pot fi prevenite cu ajutorul implantului?

Tratamentul cu implantul dentar efectuat in cadrul clinicii Elveto-Dent.ro poate fi folosit pentru reabilitarea dentara atat in cazul unui singur dinte lipsa, cat si in cazul unui numar mai mare de dinti lipsa ori chiar lipsa completa a danturii. In cazul in care se amana sau se evite inlocuirea dintilor lipsa, pot aparea o serie de probleme dentare, cum ar fi:

  • migrarea dintilor – dintii au tendinta de a-si modifica pozitia atunci cand exista un spatiu liber pe aracada, iar dintii opusi pot iesi, lasand radacina expusa;

  • masticatia dificila – lipsa dintilor va ingreuna masticatia, care in timp poate duce la aparitia unor probleme digestive;

  • resorbita osoasa, care va da un aspect imbatranit fetei.

Este deci foarte important ca dintii lipsa sa fie inlocuiti.