Daca observati cresteri pe pielea genitala sau in jurul anusului, este posibil sa aveti negi genitali. Negii genitali, o boala cu transmitere sexuala foarte frecventa (STD), sunt cauzati de virusul papilloma uman (HPV). Acest virus se raspandeste mai ales prin intermediul actului sexual. Atat barbatii, cat si femeile pot suferi de negi genitali. Acestea sunt invelisuri de culoarea pielii, moi, care cresc pe piele si membranele mucoase ale organelor genitale.

Negii pot aparea pe penis, vulva, uretra, vagin, col uterin si in jurul si in anus.

Mancarimea sau disconfortul din zona genitala si sangerarea prin contact sexual sunt cele mai frecvente simptome ale negilor genitali.

Lipsa unei igiene adecvate, a activitatii sexuale neprotejate, mai multi parteneri sexuali si un sistem imunitar slabit sunt cateva dintre principalele cauze care stau in spatele dezvoltarii acestor tip de negi.

Desi exista mai multe medicamente care pot trata afectiunea, puteti incerca cateva remedii simple pentru a scapa de problema sau pentru a o preveni. Ceapa, de exemplu, este un excelent agent antimicrobian care ajuta la reducerea raspandirii virusului care formeaza negii. In plus, promoveaza un flux sanguin mai bun si accelereaza procesul de vindecare. Pentru tratarea negilor genitali, ceapa trebuie combinata cu sare pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Otetul de cidru de mere este un remediu popular si extrem de eficient pentru negii genitali. Acidul acetic din otetul de cidru de mere este corosiv in natura. Cand vine in contact cu pielea afectata, acesta ajuta la scaderea cresterii anormale a tesuturilor pielii. In plus, proprietatea antivirala ajuta la eliminarea virusului care cauzeaza negii genitali.

Datorita proprietatilor sale naturale de vindecare, aloe vera este adesea folosita in tratamentul negilor. In plus, aceasta planta este bogata in proprietati antivirale si antiinflamatoare. Aloe vera poate, de asemenea, calma pielea si usura senzatia de mancarime.

Uleiul de ricin este utilizat pentru a trata multe probleme ale pielii, inclusiv negii genitali. Acidul ricinoleic prezent in ulei de ricin are proprietati antiinflamatorii si antivirale care ajuta la tratarea afectiunii.

Consumul de banane ajuta la stimularea sistemului imunitar pentru a lupta impotriva virusului care cauzeaza negii genitali. De asemenea, puteti utiliza coaja bananelor pentru a trata afectiunea. Cojile de banana au antioxidanti puternici, precum si diverse enzime care pot dizolva negii.