Consumul de dulciuri, mostenirea genetica si refuzul de a se spala pe dinti, sunt motive pentru care dantura copiilor ajunge sa se degradeze si sa le provoace probleme, cum ar fi durerile dentare.

Totusi, parintii nu ar trebui sa astepte pana la aparitia acestor simptome pentru a-si duce copiii la medicul stomatolog, consultatiile dentare periodice fiind indicate inca de la cele mai mici varste.

Daca in timpul primelor vizite la medicul dentist, cei mici se familiarizeaza cu medicul si cu instrumentele folosite de acesta, pe masura ce creste, poate fi nevoie de aplicarea unor tratamente stomatologice care sa previna deteriorarea dintilor sau pentru corectarea pozitiei acestora. Drept urmare, unele dintre cele mai des efectuate tratamente stomatologice pentru copii sunt:

  • Tratamente stomatologice de sigilare

Sigilarea dentara este o procedura stomatologica folosita adesea in cazul copiilor, mai ales ca se poate realiza atat pe dintii definitivi, cat si pe cei temporari. Aceasta consta in aplicarea unui material special, o rasina, pe suprafata dintilor pentru protejarea smaltului dentar.

Tratamente stomatologice | Dentist in drumul Taberei | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

Sigilarea se recomanda, in special, pentru dintii greu de curatat de catre copii, cum ar fi molarii si premolarii, pe suprafata palatinala a incisivilor si chiar in cazul micilor pacienti care urmeaza sa fie supusi unui tratament cu aparat dentar.

Parintii care doresc sa gaseasca un medic dentist in drumul Taberei, care sa fie specializat in pedodontie si care sa poata oferi tratamente stomatologice moderne pentru cei mici, pot apela la serviciile clinicii Plaza Dent.

  • Tratamentele ortodontice

Un alt tip de tratamente stomatologice foarte des efectuate copiilor care trec pragul cabinetului stomatologic PlazaDent.ro sunt tratamentele ortodontice.

Cazurile in care copii au o eruptie incorecta a dintilor definitivi sau in care se confrunta cu malocluzie sunt numeroase, iar eficienta acestor tratamente, mai ales daca sunt efectuate la varste fragede, este una foarte ridicata.

In acest fel pot fi prevenite afectiuni dentare complexe si, implicit, tratamente mai laborioase si costisitoare. De aceea, vizitele regulate la medicul dentist inca de la aparitia primilor dintisori este foarte importanta pentru sanatatea orala a copiilor.