Viata la curte este mult mai placuta decat cea la apartament pentru multe persoane care declara acest lucru, ca nu ar putea sa mai traiasca intre 4 pereti fara a iesi in gradina la cafea, fara a se ocupa de cresterea plantelor, a florilor, fara o zona de relaxare in care sa isi petreaca timpul alaturi de familie si de prieteni.

Cei care doresc sa isi petreaca mai mult timp afara pot lua in calcul amenajarea unui spatiu mic in gradina sau in curte alegand mobilierul de gradina potrivit, confortabil, cu un design atragator. Lemnul si fierul sunt principalele materiale pentru a crea acest tip de mobilier.

Tipul de mobilier perfect pentru gradina

Pentru a alege cea mai buna varianta de mobilier pentru gradina este necesar ca proprietarii sa tina cont de utilitatea acestuia. Ceea ce inseamna ca proprietarii care investesc intr-un asemenea mobilier pentru familie sau pentru a savura dimineata cafeaua sau micul dejun alaturi de cei dragi, pot investi in seturile cu inaltime mica spre medie formate din masuta de cafea, scaune si banchetajoasa.

Proprietarii care vor sa isi cheme prietenii la un gratar au nevoie de un set de dining format din masa inalta si scaune de gradina.

Dimensiunile pieselor de mobilier pentru gradina

Un alt criteriu important de alegere a mobilierului de gradina este determinat de spatiul pus la dispozitie si numarul de persoane ce vor ocupa in acelasi timp locurile de la masa din curte. Mobilierul mare de gradina format din masa de 6-8 persoane, canapea si scaune este ideal pentru familiile numeroase, in timp ce mobilierul de gradina pentru 2 persoane se va dovedi suficient pentru cupluri.

Materialul din care este realizat mobilierul de gradina

Lemnul masiv si fierul reprezinta cele mai des intalnite si mai apreciate materiale pentru mobilierul de gradina, fiind rezistente la trecerea timpului, la utilizarea excesiva si la variatiile meteorologice, precum si la caderile de precipitatii.

Lemnul masiv se poate dovedi o alegere inspirata insa nu la fel de durabila precum fierul forjat, care nu numai ca va avea o viata indelungata, ci va da si un aer sofisticat destinat relaxarii.