Un serviciu foarte bine dezvoltat, dar mai putin cunoscut al anticariatelor, este cel de achizitii carti. Prin intermediul acestuia, anticariatele cumpara carti de la persoane fizice sau juridice, indiferent de cantitatea pe care acestea o au disponibila.

Motivele pentru care anticariatele au dezvoltat serviciul de achizitii carti

Cu toate ca foarte multe anticariate ofera acest gen de serviciu, motivele pentru care acestea apeleaza la achizitiile de carti sunt, in principal, aceleasi:

  • pentru a salva cartile de la distrugere – unii oameni aleg sa scape de cartile care nu le mai sunt utile prin aruncare acestora la gunoi sau chiar prin arderea acestora, astfel ca un anticariat va incearca sa salveze cat mai multe, oferind oamenilor bani in schimbul acestora;
  • pentru a-si imbogati si diversifica propria colectie – numeroase anticariate apeleaza la acest serviciu pentru a avea o colectie cat mai numeroasa si mai variata;
  • sunt in cautarea de carti valoroase – in principal, anticariatele cumpara carti vechi, mai ales ca printre acestea are foarte multe sanse sa descopere adevarate comori literare. Prin urmare, prin anuntul „cumpar carti vechi” acesta isi exprima foarte clar intentia, totusi este de mentionat ca acesta achizitioneaza si carti recente sau chiar noi.

Achizitii carti | Cumpar carti vechi | Anticariat-Carti.com

achizitii carti

Ce fel de carti cumpara anticariatele?

Anticariatele, in general, si Anticariat-Carti.com, in mod special, cumpara orice fel de carti. Totusi, au in vedere ca acestea sa respecte un singur criteriu, dar extrem de important, acela ca toate volumele sa se afle intr-o stare cel putin buna. Adica, acestea nu trebuie sa aiba pagini sau coperti lipsa, sa fie afectate de apa sau umiditate ori alta defectiune majora.

Prin urmare, toti cei care au carti pe care stiu sigur ca nu le mai citesc si doar ii incurca, ocupa spatiul in zadar, pot alege sa le vanda unui anticariat care cumpara carti. Indiferent ca volumele sunt aparitii vechi, valoroase, sau publicatii recente ori chiar noi, anticariatele le vor cumpara.

De asemenea, aceste nu impun limitari nici in ceea ce priveste domeniul din care fac parte acestea, acceptand orice fel de carti, de la beletristica, pana la carti tehnice sau de arta.