Din pacate, oamenii se imbolnavesc sau sufera accidente care ii imobilizeaza la pat pentru o anumita perioada de timp. In acest caz, pacientii au nevoie nu numai de o persoana care sa ii ingrijeasca, ci si de produse special concepute pentru a le imbunatati confortul si nivelul de trai. Printre aceste solutii este inclusa si salteaua antiescare, precum si scaunul cu rotile. Magazinul online magazinulortopedic.ro ofera pacientilor posibilitatea de a scapa de grija aparitiei si tratarii escarelor, precum si sansa de a sta mult mai confortabil in propriul pat.

Cat de importanta este salteaua antiescare | magazinulortopedic.ro

salteaua antiescare

In societatea moderna actuala, salteaua antiescare este inventia care a salvat multe vieti. Escarele sunt acele rani care se produc din cauza ca pacientii stau foarte mult timp in aceeasi pozitie, petrecandu-si ore intregi in pat. Unele escare pot fi foarte profunde ce duc la complicatii grave si la necesitatea unor tratamente complexe. Salteaua antiescare previne aparitia escarelor si ajuta la tratarea celor deja aparute.

In primul rand, o astfel de saltea foloseste un sistem ce reduce presiunea de decubit manifestata de corpul persoanei imobilizate la pat printr-un masaj usor ce imbunatateste circulatia sanguina la nivelul pielii. Acelasi masaj ajuta tesuturile sa se regenereze iar escarele sa necesite o durata mai mica de tratare, reducand totodata durerile.

Salteaua antiescare trebuie aleasa in functie de unele criterii. Sunt pacienti care pun accent pe materialele din care este confectionata, ca acestea sa fie cat mai calitative si rezistente, dar si pe existenta unei huse care permite aerisirea pielii si previne infectiile. Totodata, salteaua antiescare imbunatateste calitatea vietii pacientului si se recomanda nu numai la domiciliul acestuia ci si in clinici de stat sau private, in spitale si centre de recuperare.

Salteaua antiescare este recomandata atat pacientilor care isi petrec doar cateva ore zilnic cat si celor care isi petrec aproape toata ziua in pat. Se vor simti imbunatatiri vizibile inca din primele saptamani de folosire.