Dieta Noom este un plan personalizat de pierdere in greutate disponibil prin aplicatia de telefon cu acelasi nume. Creatorii aplicatiei sustin ca ii ajuta pe oameni sa isi atinga obiectivele personale de greutate.

Aplicatia Noom ofera utilizatorilor sai un plan de dieta personalizat si acces la un antrenor de sanatate. Oamenii pot folosi, de asemenea, aplicatia pentru a-si inregistra obiceiurile de dieta si exercitiile fizice si pentru a discuta despre perioada lor de pierdere in greutate, pe platforma sociala Noom.

Ce este dieta Noom?

Noom este o aplicatie conceputa pentru a ajuta oamenii sa slabeasca si sa ramana sanatosi. Utilizeaza un sistem unic pentru a clasifica alimentele in functie de cate calorii contin. Alimentele verzi, cum ar fi spanacul si brocoli contin cele mai multe substante nutritive, in timp ce alimentele rosii contin mai multe calorii si ar trebui sa fie in cantitate mai mica.

Folosind aceste date, creatorii aplicatiei dezvolta planuri personalizate de pierdere in greutate, pe care sustin ca le pot ajusta, oferind astfel rezultate in pierderea kilogramelor. Pentru a obtine un plan personalizat de pierdere in greutate, o persoana va trebui sa achizitioneze un abonament si sa raspunda la cateva intrebari de pe site-ul sau aplicatia Noom. Algoritmul va proiecta apoi un plan de pierdere in greutate, pentru a se potrivi nevoilor persoanei.

La scurt timp dupa ce o persoana se conecteaza pentru prima data, aplicatia ii va recomanda un antrenor de sanatate adecvat. Antrenorul va oferi informatii alimentare si sfaturi relevante pentru a ajuta persoana sa isi atinga obiectivele de greutate.

Exista dovezi pentru eficienta acesteia?

Aplicatii precum Noom incurajeaza oamenii sa-si monitorizeze in mod regulat pierderea in greutate. Un studiu din 2017 a descoperit ca persoanele care isi inregistreaza frecvent si in mod constant obiceiurile alimentare au o pierdere in greutate mai consistenta si pe termen lung.

Cu toate acestea, pierderea in greutate prin auto-monitorizare este o practica care tinde sa scada rapid in timp. Pentru a preveni acest lucru, aplicatia Noom ofera functii pentru a motiva auto-monitorizarea. Aceste caracteristici includ accesul la un antrenor de sanatate si accesul la o platforma sociala, in care oamenii pot discuta despre provocarile si reusitele lor, cu alti utilizatori.