Pacientii cu edentatii partiale, cu unul sau mai multi dinti lipsa se pot confrunta cu o nelamurire atunci cand vine vorba despre inlocuirea acestora si umplerea spatiilor goale. Pacientii au de ales intre optiunea unui implant dentar in Bucuresti sau o punte dentara in cabinet stomatologic din sector 6 – plazadent.ro. Solutia perfecta este greu de ales, insa pacientii trebuie sa se intereseze, alaturi de medic, care este cea mai avantajoasa optiune pentru problema lor.

Avantajele si dezavantajele puntii dentare

Puntea dentara este una dintre cele mai des utilizate metode de restaurare dentara, care poate inlocui unul sau mai multi dinti. Selectarea tipului de punte dentara depinde de locul unde este localizat dintele lipsa, de starea dintilor adiacenti si de tesuturile parodontale. Puntea dentara are un aspect natural, un cost mediu si o durata de tratament scurta, de doar cateva saptamani, fiind foarte usor acceptata de pacient, fara a necesita interventie chirurgicala.

Din pacate, o punte dentara afecteaza dintii invecinati, creste riscul aparitiei cariilor si necesita inlocuire periodica. Durata de viata a unei lucrari este de pana la 10 ani, in timp ce implantul dentar poate fi pastrat pana la sfarsitul vietii. Puntea dentara este recomandata atunci cand dintii invecinati sunt partial afectati de carii. Puntile dentare se intretin foarte usor, fiind necesara doar o vizita de doua ori pe an la medicul stomatolog. Pacientii trebuie sa elimine zaharul si amidonul din dieta si sa evite gustarile dulci sau lipicioase.

Avantajele si dezavantajele implantului dentar

Implantul dentar este o procedura mult mai complexa, care presupune inserarea unui surub din titan in locul din care a fost extras dintele. Implantul dentar trebuie sa fuzioneze cu osul, pentru ca apoi sa se poata aplica in mod corect coroana. Interventia propriu-zisa este precedata de o evaluare medicala riguroasa, de masurare a tesutului osos si de determinare a dimensiunilor si a pozitiei ideale a implantului dentar.

Implant dentar in Bucuresti | cabinet stomatologic din sector 6 | plazadent.ro

cabinet stomatologic din sector 6

In concluzie, implantul dentar ofera pacientilor stabilitatea si siguranta lucrarii, contribuie la conservarea dintilor adiacenti si ofera rezistenta, stabilitate si siguranta. Cu un implant dentar pacientii pot sa manance aproape orice isi doresc. Aceasta este cea mai durabila si mai estetica metoda de inlocuire a dintilor lipsa. Dezavantajele implantului dentar includ durata mare de asteptare a pacientului pana ce implantul este inserat, precum si pretul care reprezinta o investitie initiala destul de mare.