Obligatia de a efectua inspectia tehnica periodica a masinii, dar si a respectarii periodicitatii acestei testari in functie de categoria din care vehiculul face parte, ii revine proprietarului masinii. Cu alte cuvinte, fie sunteti proprietar dar nu folositi masina, fie ati imprumutat-o cuiva, sarcina de a va prezenta cu masina la o statie ITP in vederea controlului periodic, va revine in totalitate.

Pentru a va putea prezenta cu masina la o statie ITP va sunt necesare cateva acte. Este obligatoriu sa prezentati certificatul de inmatriculare al autovhiculului / talonul original sau, dupa caz, autorizatia provizorie de circulatie, cartea de identitate in original, polita RCA valabila in original si cartea de identitate a autovehiculului in original. In lipsa oricarui act original, este necesara o copie legalizata conforma originalului.

Orice operatiune de testare efectuata masinii este cuprinsa intr-un plan de operatiuni in functie de categoria vehiculului rutier. Operatiunile nu au o anumita ordine in care trebuie executate, cu exceptia identificarii, care este absolut necesara sa fie prima. In mare parte, prezentarea la o statie ITP se desfasoara cam asa: vehiculul este identificat prn verificarea seriei caroseriei si motorului, apoi se verifica aspectul general al masinii, daca are urme de accidente sau daca detine echipamentele conform cartii de identificare. Pasul urmator este acela de a verifica franele, noxele, instalatia electrica. In final se fotografiaza masina, se introduc datele constatate in baza de date, se completeaza si elibereaza documentele si procedura ia sfarsit.

ITP ieftin in Bucuresti | www.alfaitp.ro

ITP ieftin in Bucuresti

Preturile pentru aceasta interventie variaza de la statie la statie, in functie de tipul si destinatia autovehiculului. Puteti avea parte de ITP ieftin in Bucuresti daca va adresati echipei Alfa Motors din sectorul 6. Aici veti gasi cele mai bune servicii la cele mai corecte preturi! Accesand www.alfaitp.ro veti afla detalii despre faptul ca Alfa Motors inspecteaza turisme, 4×4, autoutilitare mai mari si mai mici de 3.5 tone si toate tipurile de remorci, semiremorci si rulote. Asadar daca aveti nevoie de ITP pentru autoutilitare in Bucuresti, mergeti la Alfa Motors!