Cipru este una dintre cele mai importante destinatii turistice ale Europei. Peste 2 milioane de oameni il viziteaza in fiecare an. Ospitalitatea cipriota este legendara. Insula este cunoscuta pentru ca este acasa pentru unii dintre cei mai prietenosi si ospitalieri oameni din lume. 

Nu doar oamenii sunt calzi si prietenosi – unul dintre motivele de top ale vizitei Ciprului este vremea incredibila. Lunile de vara sunt calde si uscate si sunt perfecte pentru turistii care vor sa se bucure de numeroasele plaje ale insulei. Chiar si iarna vor avea parte de vreme calda in comparatie cu majoritatea partilor Europei. Pentru multe persoane, acest lucru face din Cipru destinatia ideala de vacanta pe tot parcursul anului.

Cipru are o istorie si o cultura unica si fascinanta. Insula este impartita in partea greceasca de sud si partea nordica a Turciei. A facut parte din imperiile bizantine si otomane, iar acest lucru i-a conferit o bogata mostenire culturala, de care locuitorii sai sunt foarte mandri.

Cei ce prefera temperaturi mai putin reci, atunci primavara este momentul perfect pentru a vizita Cipru pentru ca atunci, insula este insorita si nu prea calda. De asemenea, in aceasta perioada turistii vor beneficia de mai multa liniste, deoarece va fi mai putin aglomerat.

Mancarea cipriota este renumita la nivel mondial – in special branza halloumi, una dintre cele mai populare delicatese locale. Este preparata dintr-un amestec de lapte de capra si vaca si este delicioasa la gratar.  In Cipru turistii vor gasi, de asemenea, mezze, kebabs, masline, hummus si calamar. Se recomanda incercarea fructelor de mare proaspete ale insulei, precum si painea delicioasa si produsele de patiserie.

Poezia si literatura sunt importante in Cipru, motiv pentru care aceasta locatie a fost acasa pentru multi scriitori – atat autorii autohtoni cat si cei non-nativi si-au gasit inspiratia aici. Lawrence Durell si-a scris romanul Bemon Lemons of Cyprus, in timp ce vizita insula.

Cipru este a treia insula ca marime din Marea Mediterana si plajele sale sunt absolut uimitoare. Marea limpede de cristal, impreuna cu plajele ingrijite fac turistii sa se simta ca intr-un paradis pe Pamant.