Bauturi sanatoase pentru copii

Inca din primele luni de viata sau dupa ce prichindelul implineste varsta de 1 an, parintii decid sa ii ofere acestuia posibilitatea de a gusta si cate un pic de suc dulce, la inceput fara acid, apoi si cu acid, ca forma de recompensa sau pentru simpla lor placere. De multe ori, sucurile iau locul apei in timpul activitatilor fizice, iar acesta nu este un lucru bun.

Parintii trebuie sa isi ajute copiii si sa le ofere ceva de baut, mai ales in timpul sezonului cald sau in timpul activitatilor fizice, pentru a ramane hidratati. Deshidratarea le poate afecta copiilor celulele nervoase, ii poate face sa se simta mai nelinistiti, mai obositi sau mai slabiti. De asemenea, corpul copiilor are nevoie de lichide pentru functionarea optima a aparatului urinar si pentru a preveni aparitia unor afectiuni.

Cele mai bune si sanatoase lichide care pot fi oferite copiilor – bauturi sanatoase pentru copii

Primul si principalul lichid pe care copiii trebuie sa il consume zilnic este apa plata. Cea mai buna modalitate de potolire a setei copiilor este oferirea unei sticlute cu apa. Copiii trebuie sa aiba mereu acces la apa. Totodata, laptele simplu este o varianta perfecta de potolire a setei, intrucat acesta contine numeroase vitamine si minerale si nu provoaca carii dentare.

Copiii care inca nu au implinit 2 ani pot consuma lapte integral sau partial degresat. Daca refuza laptele simplu, acesta poate fi imbunatatit cu aroma de vanilie, capsune, cu putin cacao dimineata pentru a le oferi energia necesara intregii zile.

Totodata, sucurile de fructe preparate in casa, de la celebra si simpla limonada la sucurile de fructe si legume preparate la storcator sunt indicate pentru copii. Smoothie-urile din fructe sunt bogate in zaharuri naturale, asadar copiii trebuie sa le consume cu moderatie. Ceaiul neindulcit sau indulcit cu putina miere este, de asemenea, recomandat copiilor. Cele mai indicate plante pentru prepararea ceaiului copiilor sunt menta, musetelul, teiul si combinatiile pentru colici care se gasesc pe piata.