Jucariile sunt preferatele copiilor, fie ca sunt mari sau mici, la scoala sau la gradinita. Copiii adora sa se joace iar spiritul lor ludic este intretinut de jucarii interesante. Insa unii copii par sa colectioneze jucarii, sa le primeasca, sa se joace cu ele putin si apoi sa le “arunce” in dulapul special amenajat, in asteptarea unei jucarii mai interesante. Intr-adevar, jucariile ii ajuta pe cei mici sa scape de plictiseala, le dezvolta imaginatia, ii ajuta sa socializeze cu partenerii lor de joaca si sa capete abilitati motorii. Cadourile de la Mos Craciun, de la iepurasul de Pasti, de ziua lor de nume sau cu ocazia aniversarii, contin jucarii. Insa copiii vor aprecia la fel de mult si alte cadouri.

Idei de cadouri potrivite care nu includ jucarii

In locul unei jucarii cu care se va juca doar cateva ore, copilul va aprecia foarte mult daca va primi un bilet la teatru sau la film, unde isi va petrece cateva ore. Un astfel de cadou este destinat copiilor mai mari, cu varsta de peste 5 ani, care deja au astfel de experiente, cre isi manifesta dorinta de a merge la o piesa de teatru sau la un film si care inteleg importanta timpului petrecut in familie sau cu prietenii.

Pentru copiii mai mari, cartile reprezinta o idee de cadou ideal. Dar si cei mai mici vor aprecia cartile ilustrate cu povesti pe care le citesc parintii, vor aprecia cartile cu abtibilduri care le stimuleaza imaginatia si creativitatea si cartile senzoriale. Jocurile de tip puzzle, LEGO sau jocurile de sociatate sunt idei de cadouri foarte reusite pentru copiii cu frati mai mari sau pentru cei care vor sa isi puna mintea la contributie.

O vizita la circ, la ZOO sau la muzee poate fi un cadou foarte bine “impachetat” sub forma unei iesiri surpriza de ziua lor. Copiii vor aprecia si hainute frumoase. Chiar daca pare un cliseu, hainele raman in topul preferintelor copiilor.