In afara de look-ul monoton si nesanatos, parul uscat poate duce la pierderea podoabei capilare si la aparitia matretei. Acesta este motivul pentru care trebuie sa tratati parul uscat, cat mai curand posibil. Parul devine uscat atunci cand firele de par nu absorb umezeala, rezultand fiind un aspect fragil. Acest lucru poate fi cauzat de boli sau deficiente nutritionale, utilizarea de produse dure pentru par, spalarea excesiva a parului, expunerea la apa cu clor si utilizarea frecventa a instrumentelor de styling incalzite sau de colorare a parului. Ingrijirea parului consta intr-o dieta sanatoasa si folosirea unor produse de calitate pentru ingrijirea parului, destinate pentru tipul vostru de par. In plus, exista multe remedii simple, naturale, care pot ajuta la tratarea parului uscat si a-i restabili sanatatea si stralucirea.

Remedii naturiste pentru parul uscat

  1. Uleiul de masline este cel mai popular remediu pentru parul uscat. Bogat in vitamina E si antioxidanti, uleiul de masline ajuta la vindecarea parului deteriorat prin sigilarea cuticulei sau a stratului exterior, cu umiditate. Uleiul de masline poate fi folosit ca tratament pentru par pentru a consolida, a adauga stralucire si pentru a restabili hidratarea parului foarte uscat.

  2. Maioneza este un alt ingredient natural excelent pentru tratarea parului uscat. Aceasta contine o multime de proteine, care va ajuta la inmuierea parului si la revenirea stralucirii acestuia.

  3. Ouale sunt, de asemenea, foarte utile pentru parul uscat si deteriorat. Fiind o sursa buna de proteine si lecitina, ouale ajuta la consolidarea si repararea parului deteriorat si lipsit de viata prin adaugarea de umiditate, stralucire si textura.

  4. Berea functioneaza ca un balsam excelent. Proteinele din bere ajuta la repararea cuticulelor deteriorate ale parului si a foliculilor de par, care vor face parul stralucitor si neted.

  5. Grasimile saturate, vitaminele A si E, proteinele si diverse alte minerale din avocado sunt foarte benefice pentru parul uscat si deteriorat. Avocado ajuta, de asemenea, la adaugarea de umiditate la firele de par uscate si consolideaza taria acestuia.

  6. Bananele sunt un alt ingredient excelent pentru tratarea parului extrem de uscat si deteriorat. Continutul ridicat de potasiu si de umiditate din banane previne despicarea varfurilor si inmoaie si imbunatateste elasticitatea parului.