Ghimbirul, la fel ca şi turmericul, şi-a demonstrat beneficiile pentru sănătate. De fapt, acesta se situează în primele 10 suplimente de top din cele mai vândute, pe bază de plante. În timp ce ghimbirul este cel mai cunoscut remediu calmant pentru indigestie, greaţă şi stomac, aceasta rădăcină picantă şi aromatica poate fi folosită şi pentru ameliorarea durerilor de cap şi a migrenei.

Cum funcţionează ghimbirul?

Ghimbirul conţine ulei natural care este cunoscut atât pentru aromele sale, cât şi pentru beneficiile pentru sănătate. Compuşii chimici din acest ulei, care includ gineroli şi shogaoli au efecte antiinflamatorii. Aceşti compuşi sunt, de asemenea, eficienţi pentru simptomele de greaţă şi vărsături.

Extractele de ghimber pot să crească serotonină, ce are legătură cu migrenele. Creşterea nivelului de serotonină din creier poate ajuta la stoparea migrenei prin reducerea inflamaţiei şi restricţionarea vaselor de sânge.

Care este cea mai eficientă formă de ghimbir de folosit la durerile de cap?

Ghimbirul vine sub mai multe forme, inclusiv: capsule, geluri, pulbere, ulei esenţial, ceai, băuturi. Până în prezent, numai capsulele de ghimbir şi gelurile au fost studiate şi s-au dovedit a fi utile pentru persoanele cu migrenă. Alte forme nu au fost studiate, dar merită încercate. Tipul de ghimber pe care îl iau oamenii depinde de starea lor din momentul respectiv. De exemplu, +dacă simptomele de migrenă includ greaţă şi vărsături, este foarte probabil să nu îşi dorească să ia o capsulă. În schimb, ar putea încerca să aplice uleiul esenţial pe tâmple.

Suplimentele de ghimbir

Cele mai multe dintre cercetările promiţătoare asupra efectelor benefice ale ghimbirului pentru migrenă utilizate, sunt suplimentele care conţin extract de ghimber sau praf de ghimbir uscat. Prin urmare, suplimentele de ghimbir sunt cea mai bună formă a produsului pentru a atenua simptomele durerilor de cap şi a migrenelor. O doză tipică este o capsulă de 550 mg la primul semn al unei dureri de cap. aceasta doza poate fi repetată o odată sau de două ori. Suplimentele pot fi găsite în farmacii, magazine şi online.

Deşi nu sunt frecvente, unele persoane care iau suplimente de ghimbir pot avea reacţii adverse uşoare, precum: eczema, piele înroşită, diaree, iritarea gâtului său a gurii. Aceste reacţii adverse sunt mai probabile atunci când sunt administrare doze mari.