Deoarece preturile pentru calculatoare sunt din ce in ce mai mari, de foarte multe ori este o problema atunci cand utilizatorii trebuie sa achizitioneze un calculator nou. Cele mai multe astfel de calculatoare fac adevarate gauri in bugetul unei familii si, de aceea, specialistii de la it-sh.ro prezinta si alte metode prin care utilizatorii pot intra in posesia unui calculator de cea mai buna calitate, la un pret avantajos.

Calculator nou sau second hand?

De fiecare data cand trebuie cumparat un nou calculator se pune aceasta intrebare – calculatorul trebuie sa fie nou sau poate fi unul la mana a doua? Calculatoarele la mana a doua sunt calculatoare refurbished de foarte buna calitate si pot fi gasite chiar si modele cu o vechime de numai 1 an sau 2 ani, care sunt foarte actuale si foarte utile.

Actualizarea computerului poate fi o alta optiune. Uneori, insa, progresul tehnic a fost prea rapid, deci nu pot fi instalate componente actuale sau procesul de actualizare va costa o suma care se apropie de cea care ar trebui data pentru un computer nou.

Pe langa posibilitatea actualizarii sau a unei noi achizitii, exista si optiunea de a cumpara calculatoare second hand. Mai ales utilizatorii de dispozitive de inalta calitate, cum ar fi persoanele pasionate de gaming, care trec regulat la cele mai recente tipuri de hardware, isi vand PC-urile folosite, de obicei la cateva luni dupa cumparare, la un pret semnificativ mai mic.

Achizitionarea unor dispozitive utilizate are cateva avantaje si cateva dezavantaje in comparatie cu achizitionarea dispozitivelor noi.

Este o diferenta majora intre a cumpara un calculator de la un dealer autorizat si a cumpara unul de la o persoana necunoscuta, gasita pe site-urile de anunturi. Cei care au mai cumparat pana acum si masini la mana a doua stiu ca pot sa se pacaleasca serios si ca exista numeroase capcane in procesul de vanzare.

La cumpararea de la persoane fizice, garantia legala va fi exclusa. In plus, daca garantia PC-ului a expirat deja, vanzatorul nu trebuie si nici nu poate sa ofere una noua.

Calculatoare refurbished | calculatoare second hand | it-sh.ro

calculatoare refurbished

Un calculator vandut de o companie va arata complet diferit. Legislatia cere, in acest caz, o garantie de cel putin 12 luni, chiar si pentru produsele folosite.

Mai exact, acest lucru inseamna ca dispozitivele electronice la mana a doua ar trebui sa fie cumparate cu foarte mare atentie si intotdeauna de la un dealer cunoscut. Aici, computerul este uneori ceva mai scump, dar utilizatorul primeste garantie pentru dispozitivul achizitionat. Producatorii mari adesea adauga inca o garantie, care poate fi uneori de pana la 24 de luni.