Implanturile dentare sunt posturi metalice sau cadre care sunt pozitionate chirurgical in clavicula/osul aflat sub gingie. Odata ce au fost instalate, acestea permit medicului dentist sa monteze dintii pe ele.

Cum functioneaza implanturile dentare?

Deoarece implanturile se contopesc cu osul de la nivelul maxilarului, ofera un suport stabil pentru dintii artificiali. Protezele dentare si puntile montate pe implanturi nu vor aluneca sau nu se vor misca in gura – un beneficiu deosebit de important atunci cand se mananca sau se vorbeste. Aceasta fixare sigura ajuta protezele si puntile – precum si coroanele individuale asezate peste implanturi sa arate mai natural decat podurile sau protezele conventionale.

Pentru anumiti pacienti, puntile obisnuite si protezele dentare nu sunt confortabile sau posibile. In plus, puntile obisnuite trebuie atasate la dintii de pe ambele parti ale spatiului liber lasat de dintele sau dintii lipsa. Un avantaj al implanturilor este faptul ca nu trebuie sa fie pregatiti sau taiati dintii adiacenti pentru inlocuirea dintelui / dintilor.

Pentru montarea de implanturi, gingiile trebuie sa fie sanatoase iar materialul osos de sub acestea sa fie adecvat pentru a sustine implantul. De asemenea, trebuie sa mentineti o igiena orala iar vizitele regulate la medicul dentist sunt esentiale pentru succesul pe termen lung al implanturilor dentare.

Implanturile sunt o metoda, de regula, mai scumpa decat alte metode de inlocuire a dintilor.

Iata doua exemple de implanturi dentare:

Implanturile endosteale – acestea sunt implantate chirurgical direct in maxilar. Odata ce tesutul gingiilor din jurul implantului s-a vindecat, este necesara o a doua interventie chirurgicala pentru a conecta un post la implantul original. In final, un dinte artificial (sau mai multi dinti) este atasat la postul-individual sau grupat pe un pod sau o proteza.

Implanturile subperiostale – acestea sunt alcatuite dintr-un cadru metalic care este fixat pe cavitatea maxilarului sub tesutul gingival. Pe masura ce gingiile se vindeca, rama devine fixa pe clavicula. Posturile, care sunt atasate la cadru, ies prin gingii. Ca si in cazul implanturilor endosteale, dintii artificiali sunt apoi montati pe posturi.