Din ce in ce mai multe persoane care sufera de un accident vascular cerebral sunt nevoite sa stea o perioada imobilizate la pat si sa se deplaseze numai intr-un fotoliu rulant. Accidentul vascular cerebral nu tine cont de varsta, de sex sau de statut social. Fie ca este vorba despre un accident vascular cerebral ischemic sau hemoragic, pacientul are nevoie de o perioada de recuperare, fiind o afectiune grava, iar daca pacientul nu primeste ingrijire de urgenta poate suferi leziuni cerebrale de durata, invaliditate pe termen foarte lung, sau poate chiar deceda.

Folosirea unui fotoliu rulant si viata dupa AVC

Viata pacientului care a suferit un accident vascular cerebral se va schimba, cu siguranta. Chiar si dupa acea perioada de recuperare, in urma caruia poate reveni la forma de dinainte sau poate ramane cu unele sechele, pacientul are nevoie de ingrijire si de monitorizare. Accidentul vascular cerebral imobilizeaza de cele mai multe ori pacientii la pat, iar ingrijitorii trebuie sa investeasca intr-o saltea antiescare pentru ca acestia sa nu dezvolte leziuni de decubit, dar si intr-un scaun cu rotile pentru a-i putea deplasa.

Conform specialistilor https://www.magazinulortopedic.ro, viata dupa accidentul vascular cerebral implica folosirea numeroaselor dispozitive ortopedice. In functie de cat de repede primeste pacientul tratamentul pentru accident vascular cerebral, apar mai multe sau mai putine leziuni, mai grave sau mai usoare.

Sunt situatii in care pacientii cu AVC raman imobilizati la pat o luna, un an sau pentru tot restul zilelor, ori raman cu un handicap grav. Accidentul vascular cerebral poate duce la paralizie si este nevoie de transportarea pacientului intr-un fotoliu rulant atat in interiorul locuintei, cat si la exterior.

Fotoliu rulant | saltea antiescare | Magazinulortopedic.ro

fotoliu rulant

In plus, sunt si situatii in care pacientul trebuie sa stea o perioada foarte lunga din zi in pat, iar aparitia escarelor este iminenta, de aceea salteaua antiescare este unul din primele dispozitive catre care trebuie sa isi indrepte atentia ingrijitorii, astfel incat nu vor mai fi nevoiti sa intoarca si sa schimbe pozitia pacientului o data la doua ore.

Salteaua antiescare este unul din cele mai importante dispozitive ortopedice ce trebuie achizitionate pentru pacientii care sunt nevoiti sa isi petreaca foarte mult timp in pat, iar perna antiescare poate fi folosita in fotoliul rulant.