Persoanele de varsta a treia, dar si pacientii cu diferite afectiuni ortopedice au nevoie de un cadru de mers pentru a se putea deplasa mai bine dintr-un punct in altul, atat in interiorul locuintei, cat si in exterior.

Cadrul de mers modern se numeste rolator ortopedic si este dotat cu trei sau cu patru roti, cu cos sau cu buzunare pentru a transporta lucrurile personale, medicamentele sau cumparaturile. Rolatoarele ortopedice care pot fi achizitionate din oferta magazinului online www.magazinulortopedic.ro sunt perfecte pentru persoanele cu o mobilitate redusa, in calatoriile pe distante lungi. Daca nu au nevoie de un fotoliu rulant, cadrul cu roti se va dovedi o alegere excelenta!

Cadrul de mers simplu vs. rolator ortopedic

In timp ce cadrul de mers este greu, dificil de impins, lent si se va dovedi un impediment mai degraba decat un ajutor pentru persoanele cu o putere sau cu rezistenta scazuta, rolatorul ortopedic este perfect pentru utilizarea in exterior, unde suprafetele pot fi usor denivelate sau inegale, precum si in interior.

Asadar, cadrul de mers cu roti ofera o perfecta libertate de miscare, o gama ampla de miscari si o mobilitate mare, gratie rotilor pivotante si franelor de mana, cu care sunt dotate. Cadrul de mers permite utilizatorilor sa se miste fara intrerupere si sa nu mai ridice si sa deplaseze cadrul de mers la fiecare pas.

Alegerea unui rolator ortopedic este destul de simpla. Unii oameni tin cont de pret atunci cand fac o asemenea achizitie, insa sunt si alti factori ce trebuie luati in considerare, cum ar fi greutatea rolatorului in raport cu greutatea pacientului. Un cadru de mers cu roti trebuie sa fie destul de usor, fabricat din aluminiu, in timp ce modelele din otel sunt recomandate persoanelor mai robuste si cu o putere mai mare.

Cadru de mers | fotoliu rulant | www.magazinulortopedic.ro

cadru de mers

Greutatea pacientului este un alt criteriu important in alegerea rolatorului ortopedic, fiindca fiecare astfel de produs suporta o greutate maxima. Nu in ultimul rand, clientii trebuie sa tina cont si de latimea cadrului de mers cu roti si de sezutul acestuia. Sunt disponibile pe piata si modele de rolatoare cu bancheta pentru odihna.

Cadrele de mers cu trei sau cu patru roti trebuie sa fie usor de manipulat in zonele inguste, sa fie confectionate din materiale de buna calitate si sa fie confortabile in utilizare pentru a aduce beneficii pacientilor.