Daca suferiti de piele uscata, mancarime, atunci exista veste buna. Cercetarile au aratat ca o multime de suplimente pot ajuta, in functie de cauza principala a mancarii.

Suplimentele de top pentru mancarimea pielii si piele uscata

Uleiul de primroza de seara

Acesta este unul dintre cele mai bune surse naturale ale unui acid gras omega 6 cunoscut sub numele de acid gama linolenic. Acest acid, la randul sau, ofera multe beneficii antiinflamatorii in organism. Deoarece multe cazuri de mancarime ale pielii sunt in centrul lor un raspuns inflamator, asa rezulta ca multi oameni gasesc ulei de primroza de seara pentru a fi benefic.

Probioticele

Probioticele pot fi fie alimente sau suplimente care contin organisme vii. Unele exemple populare de alimente continand probiotice sunt branza cheddar, mozzarella, iaurtul si muraturile. Alternativ, o serie de suplimente probiotice diferite sunt in prezent pe piata; unele iaurturi, de asemenea, sunt fortificate cu probiotice.

Uleiul de peste

Uleiul de peste, care contine acizi grasi omega 3, se crede, de asemenea, ca ajuta la afectiuni ale pielii, in special la eczeme. „Leukotrienul B4” este un compus din organism care este strans asociat cu inflamatia. Din fericire, uleiul de peste pare sa reduca nivelul leucotrienelor in organism, imbunatatind astfel conditiile.

Vitamina D

Studiile au concluzionat ca persoanele care sufera de eczeme si alte afectiuni similare ale pielii tind sa aiba niveluri mai scazute de vitamina D decat restul populatiei. Prin urmare, administrarea unui supliment de vitamina D contribue la reducerea iritatiei pielii.

Vitamina B12

Studiile stiintifice au recunoscut ca exista o corelatie intre femeile gravide cu deficit de vitamina B12 si copiii care dezvolta eczeme odata nascuti. Vitamina B12 este, de asemenea, considerata a fi legata de o varietate de alte afectiuni ale pielii, dintre care unele includ vitiligo, acnee si ulceratii la nivelul gurii (stomatita aftoasa). Studii ulterioare au aratat ca corectarea deficientelor de vitamina B12 poate instiga la schimbari pozitive ale conditiilor cutanate.

Hidrocortizonul

Hidrocortizonul este un medicament cu corticosteroizi sau „steroizi”. Acesta se gaseste de obicei sub forma de crema, lotiune sau unguent destinat aplicarii pe piele. Hidrocortizonul poate fi utilizat pentru a trata o varietate de afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, eczema si caldura bolnava pentru a reduce durerea, mancarimea si umflarea.