Fructele sunt suculente, răcoritoare și delicioase, de asemenea, bogate in fibre, contin zaharuri naturale. Este posibil să știți deja că ar trebui să includeți o varietate de fructe în dieta voastra, dar nu toate fructele sunt bune când vine vorba de valoarea nutritivă. Există anumite fructe care au continuturi mai mari de fibre si pectina. Ambele funcționează pentru a arde in mod natural grasimea si contribuie la creșterea metabolismului și la scăderea în greutate. În plus, fructele sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți și au, de asemenea, un conținut scăzut de grăsimi și calorii. Acestea pot fi folosite ca un substitut pentru alimentele bogate în calorii în dieta, făcându-vă să vă simțiți satui chiar si cu un consum mai mic de calorii. De exemplu, dacă adăugăm in dieta fructe precum piersici, căpșuni și mere la cerealele pentru micul dejun, atunci putem reduce dimensiunea porției cerealelor, reducând astfel caloriile fără a ne înfometa. Fructele pot fi, de asemenea, folosite ca un substitut pentru alimentele cu indice glicemic ridicat în dieta.

Deci care sunt fructele care ne ajuta sa slabim?

fructele care ne ajuta sa slabim

  • Pepene verde

Acest fruct suculent oferă doar 30 de calorii pe 100 de grame și vă menține hidratat. Este bogat in aminoacizi si arginina care ajuta la arderea grasimilor.

  • Guava

Fructele de guava bogate în fibre, au un indice glicemic scăzut și previn constipația. Ele activează, de asemenea, rata metabolică care ajută la scăderea în greutate.

  • Para

O sursă excelentă de vitamina C, para este fructul perfect pentru pierderea în greutate. Este bogata in fibre care vă mentin satul pentru mai mult timp, deoarece este digerat mai lent. Perele sunt, de asemenea, cunoscute pentru ca mențin nivelul de colesterol sub control.

  • Afine

Cunoscute sub numele de superfood, afinele sunt bogate in antioxidanti si ajuta la cresterea ratei metabolice. Consumul regulat este, de asemenea, cunoscut pentru ca reduce rezistența la insulină, hipertensiune arterială și colesterol.

  • Căpșuni

Aceste fructe frumoase si delicioase vă ajută să obțineți hormoni de ardere a grăsimilor acare ajuta la o rata a metabolismului mai ridicata.

O modalitate ușoară de a include fructe în alimentația zilnică este să le strecurati sub forma unei gustari între mese. În acest fel, veți putea să controlați poftele neprevăzute și, de asemenea, să împiedicați supraalimentarea.