masinile celebrele

Iubitorii autovehiculelor antice sunt fascinati de masinile celebrele care au facut istorie pe micul eran. De-a lungul timpului, au existat cateva modele care au devenit adevarate simboluri ale unor generatii, modele care reusesc inca sa starneasca nostalgia privitorilor.

Care sunt masinile celebrele de pe micul ecran?

  • Dodge Charger R / T

Celebra masina apare in seria Cursa din Hazzard unde legendarul Johnny Cash utilizand alcoolul de contrabanda drept combustibil a atras atentia un public tanar indragit de cascadorii. Datorita unei puternice identitati vizuale, a culorii portocalii si a numarului 01 pictat asemenator masinilor de curse, acest Dodge Charger R / T din 1969 a devenit la fel de faimos ca seria si este chiar si, in prezent, apreciata de majoritatea colectionarilor.

  • Peugeot 403 decapotabil

Devenit celebru multumita locotenentului Colombo, convertibilul Peugeot 403 este un derivat al versiunii sedan. Inarmat cu pelerina de ploaie bej si insotit de credinciosul sau Peugeot 403, Colombo prinde tot felul de infractori! Peter Falk, interpretul celebrului politist, este cel care a ales personal acest model pentru serial, dupa ce l-a vazut pe cel pe care actorul Roger Pierre l-a condus in timpul calatoriei sale in Statele Unite.

  • Ferrari Testarossa

Este una dintre cele mai faimoase masini ale micului ecran aparand in seria TV Miami Vice. Toti cei care au urmarit acest serial si-au imaginat macar odata ce ar inseamna sa conduca aceasta minunatie, prin mijlocul palmierilor.

  • Ford Lincoln transformat din „Batman”

Batman a trecut prin tot felul de transformari de-a lungul anilor. De la banda desenata originala la mai multe versiuni cinematografice si de televiziune, de la desene animate si pana la intruchiparea celebrului erou de catre actori in carne si oase. Una dintre cele mai memorabile versiuni ale batmobilului este cu siguranta Ford Lincoln-ul din 1955. Aceasta masina a reusit sa faca istorie si sa incante privirile spectacorilor.

  • Ford F1

In 1972 deputeaza pe micul ecran, seria „Sanford and Son” unde publicul spectator a putut sa admire celebrul camion ratacind pe strazi. Desi seria poate parea invechita astazi, este inca printre preferatele fanilor seriilor TV – si a masinilor antice.

  • Chevrolet Impala

Aceasta masina a devenit celebra gratie serialului Supranatural. In aceasta serie fantastica aparuta in 2005, fratii Winchester strabat Statele Unite, la volanul masinii, alungand monstri, vrajitoare si varcolaci.