Daca aveti celulita pe coapse, solduri, fese sau abdomen, este posibil ca nimic din ceea ce incercati in scopul eliminarii acestia, sa nu dea roade. Insa exista anumite mituri pe care trebuie sa incetati a le mai crede, poate asa afland cauza aparitiei celulitei, ulterior reusit sa scapati de ea.

Cateva mituri despre celulita

Mit: doar persoanele supraponderale pot avea celulita. Un lucru este sigur, chiar si modelele au celulita. Cauzele exacte ale aparitiei sunt necunoscute, insa gena si hormonii sunt doi dintre factori. Aceasta apare cand celulele adipoase imping grasimea, presand pe tesuturile fibroase care leaga pielea de muschi. Chiar daca grasimea este implicata in acest proces, ea nu este o cauza.

Daca scadeti in greutate, va disparea si celulita- nimic mai neadevarat. Chiar si dupa ce scapati de kilogramele in plus, pielea tot va avea probleme. Insa, exista persoane, care dupa ce au reusit sa slabeasca si au mentinut o alimentatie sanatoasa, au observat o imbunatatire la aspectul pielii. Este nevoie, cu siguranta, de mult exercitiu.

Exista mereu o cauza a aparitiei celulitei- aceasta poate fi cauzata pur si simplu de gena pe care o aveti, ori de nivelul hormonilor, medicamentatie, cresterea in greutate ori pierderea unor kilograme in plus. Insa cum spuneam, daca este vorba de gene, celulita poate sa devina foarte vizibila fara un motiv anume, ori cu putin noroc, pot sa treaca ani, fara a fi observata.

Mit: Nimic nu te poate scapa ce celulita- acest lucru nu se mai aplica de o lunga perioada de timp. Exista numeroase lotiuni pentru corp, aparaturi si tratamente care promit disparitia acesteia. Insa acestea nu trateaza cauza, ci va ajuta sa scapati de celulita, dupa care pentru mentinere, este nevoie de un stil de viata sanatos si poate repetarea tratamentului.

Un alt mit se refera la faptul ca doar persoanele in varsta pot dezvolta celulita. Inca din adolescenta, aceasta poate fi observata pe corp. La persoanele in varsta, poate fi, intr-adevar, mai vizibila, odata cu transformarile care apar la nivelul organismului.

Anumite persoane considera ca daca se vor bronza, vor reduce aspectul inestetic al pielii. Bronzul nu are acest efect asupra corpului si in plus, este nesanatos. Exista cateva exceptii, pentru care efectul vizual poate fi redus, cum ar fi umbrele cauzate de celulita, insa aceasta tot va exista pe piele.