Una dintre cele mai usoare si econome modalitati de a-ti transforma gradina este sa tundeti iarba uniform, intr-o forma definita. Puteti alege o forma de cerc, in jurul careia sa plantati flori. Nu este dificil de executat, ar trebui sa va ia cateva ore, daca va doriti ca rezulatul sa fie cel asteptat, iar partea buna este ca nu va costa nimic.

Idei de gradina

Cea mai rentabila modalitate de a avea numeroase plante in gradina, este de a alege plantele perene, pe care le puteti imparti ulterior in mai multe locuri. Acest lucru poate parea dificil, insa nu este. Plantele perene nu sunt pretentioase, nu necesita plantarea de la an la an si va ofera o gama variata de culori. In acest sens, puteti alege Garofita de Gradina, Nemtisor de Camp, Astilbe, Anemone si multe altele. Adauga gradinii tale suporturi interesante pentru ghivechele de flori, din metal sau lemn, in diverse forme, jardiniere, ghivece suspendabile, ori din ceramica.

Avand in vedere dimensiunile si longevitatea lor, copacii sunt foarte ieftini si este nevoie doar de cativa pentru a face diferenta in gradina voastra. Pentru o gradina de dimensiuni medii, arborii ornamentali pe care ii puteti alege sunt Magnolia sau Ciresul Japonez, care cu mirosul imbietor si culorile vii, contribuie la constructia unei imagini uimitoare a gradinii. Doi sau trei arbori de aceasta marime ar trebui sa fie suficitenti pentru o gradina de dimensiune medie.

O idee buna pentru copii, este o casa in copac, pe care o puteti construi cu usurinta. Aici cel mic poate avea propriul loc, unde poate evada oricand simte nevoia, unde se poate juca, dar si relaxa. Casutele pentru pasari sunt de asemenea o idee extraordinara de activitate, pe care o puteti desfasura impreuna cu cel mic, caruia i se va parea interesant. Constuiti impreuna casute pentru pasari si amplasati-le in copaci, sau in orice alt loc la inaltime. Astfel copilul vostru va putea contribui la amenajarea gradinii, ceea ce va fi distractiv.

Fantanile arteziene sunt o alta idee de decoratiuni pentru gradina, care cu siguranta va vor determina sa petreceti mai mult timp in aer liber, in propria gradina, pe care dupa ce ati adaugat cele enumerate mai sus, o veti adora. Exista fantani carora le-au fost adaugate ghivece, alaturi de bazin, unde voi puteti planta flori in diverse culori, care vor aduce un plus decoratiunilor din curtea voastra.