In fiecare an, cand se apropie iarna, istoria se repeta. Milioane de soferi se grabesc sa-si pregateasca vehiculul pentru zapada, gheata, ploaie si vreme rece. Unii considera ca anvelopele de iarna sunt esentiale pentru supravietuirea lor in siguranta, iar altii, desi s-a dovedit ca utilizarea anvelopelor de iarna reduce riscul accidentelor, nu iau in considerare acest aspect. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa fiti intotdeauna din categoria celor bine pregatiti pentru capriciile sezonului rece!

La prima vedere s-ar parea ca principala diferenta dintre anvelopele de iarna si cele all-season este legata de componentele cauciucului. Intr-adevar, componentele isi au rolul lor bine stabilit si anume de a ramane moale chiar si sub 7 grade, oferit aderenta superioara. Dimpotriva, cauciucul din componenta anvelopelor all-season se intaresc atunci cand vremea se raceste, ceea ce le face sa alunece pe zapada si gheata.

In situatiile de urgenta, este foarte important ca vehiculul sa poata fi oprit rapid. Cu tehnologia prin care sunt fabricate, anvelopele de iarna asigura distante mai scurte de oprire. Expertii spun ca sub 0 grade Celsius, un vehicul echipat cu anvelope all-season se opreste pe o distanta mult mai mare fata de cel echipat cu anvelope de iarna.

Spre deosebire de anvelopele all-season, cele de iarna sunt proiectate pentru a evacua apa. Odata presat, un strat fin de la suprafata zapezii sau ghetei se topeste, prevazute cu multe canale, cauciucul de iarna impiedica acvaplanarea. Anvelopele de iarna sunt proiectate cu canale mai adanci care sa taie zapada. Dimpotriva, anvelopele all-season nu au aceste proprietati si sunt considerabil mai putin eficiente in conditii de iarna.

Vehiculele cu tractiune integrala sunt excelente, insa nu este suficient pentru sezonul cu zapada. Sunt excelente in ceea ce priveste accelerarea, insa au nevoie de putin ajutor la franare. Cand vine vorba de franare si alte manevre, anvelopele de iarna sunt cele mai sigure, indiferent de numarul de roti implicate in tractiune.

Cauciucuri second hand la cele mai bune preturi – anvelopaieftina.ro

cauciucuri second hand

La depozitul Anvelopa Ieftina, chiar puteti avea parte de anvelope ieftine, indiferent de sezonul in care alegeti sa le cumparati. Accesati www.anvelopaieftina.ro si alegeti cele mai potrivite cauciucuri second hand sau noi pentru masina dumneavoastra!