Obiceiurile si ritualurile de nunta difera semnificativ de la o tara la alta, iar tortul nu face exceptie. Iata o prezentare a torturilor din intreaga lume.

In Marea Britanie, tortul de nunta are blatul insiropat cu coniac, prune stafide, coacaze si coaja de portocala, toate pentru a crea un tort umed. Frostingurile populare includ martipan, unt brandy sau fondant.

Nuntile asiatice au un tort specific servit la nunti, format din blaturi subtiri asezate unul peste altul, cunoscut sub numele de kek lapis. Candva predomina gustul de ciocolata si vanilie, iar astazi acest tort de nunta este pregatit cu arome de condimente precum scortisoara si nuscoara. La fel de raspandite sunt torturile din faina de orez si fructe. O curiozitate imensa pentru europeni sunt practicile japoneze actuale in ceea ce priveste tortul de nunta. Acestia folosesc torturi fabricate din cauciuc artificial, gheata si ceara pe care doar il prezinta invitatilor, fara a-l consuma.

In zona meditraneana tortul traditional este zuppa inglese. Acesta este umplut cu crema de ciocolata, vanilie, crema de rom si fructe, decorat cu flori din pasta de zahar sau fructe. Traditia unui tort de nunta grecesc consta in miere, seminte de susan si migdale, despre care se spune ca simbolizeaza angajamentul durabil al cuplului.

In tarile Europei de Nord, mai exact in Norvegia, tortul de nunta este mai degraba o paine coapta in diverse forme, stropita cu sirop dulce, branza si smantana ce este servit invitatilor ca gustare traditionala. Danezii au un preparat specific din migdale si martipan, in forma de inel al carui centru este umplut cu bomboane, fructe proaspete sau sorbet. Tortul traditional islandez este format din bomboane fine asezate una peste alta in forma de piramida.

In Europa Centrala predomina torturile de origine americana, dispuse in etaje, cu crema dulce, acoperite de martipan, toppinguri si siropuri, fiecare cuplu avand libertatea sa-si aleaga tortul in functie de preferinte. Sunt foarte utilizate fructele de padure, capsunile, ciresele, ciocolata si vanilia.

Torturi de nunta| eTorturi.ro

torturi de nunta

In functie de preferinte, echipa eTorturi.ro realizeaza torturi de nunta la comanda. Indiferent de provenienta mirilor si de dorintele lor traditionale sau moderne, rezultatul dulce va fi peste asteptari. Accesati etorturi.ro si desavarsiti-va evenimentul cu cel mai bun tort la comanda din Bucuresti!