Pentru a va asigura ca oferiti copiilor cea mai buna ingrijire dentara de care au nevoie, iata cateva intrebari pe care ar trebui sa le adresati medicului stomatolog pe care l-ati ales!

  1. Care este cel mai bun mod de a curata dintii bebelusului?

Utilizati o periuta de dinti pentru sugari, degetar moale din silicon cu peri flexibili sau un tifon infasurat pe deget si inmuiat in apa. Curatati dintii bebelusului de doua ori pe zi, de preferinta la culcare, pentru a elimina reziduurile adunate in timpul zilei.

  1. Cand este copilul pregatit pentru prima vizita la stomatolog?

Specialistii recomanda ca prima vizita sa aiba loc intre eruptia primului dinte si implinirea varstei de un an.

  1. Cat de importanta este ingrijirea dintilor de lapte?

Dintii de lapte sau dintii primari sunt foarte importanti pentru copil si din acest motiv ar trebui ingrijiti bine. Pe langa faptul ca ajuta copilul sa mestece si sa vorbeasca bine, ei ajuta si la mentinerea spatiului in maxilar, necesar pentru cresterea corecta a dintilor permanenti.

  1. Cat de des ar trebui sa mearga copilul la dentist?

Dentistii recomanda ca atat adultii cat si copiii sa se prezinte la cabinetul stomatologic la fiecare sase luni. Acest obicei ajuta la prevenirea aparitiei cariilor si a altor probleme dentare. Uneori, medicul poate sugerea vizite mai frecvente, in functie de sanatatea orala si de nevoile pe care le are.

  1. Cand este indicat a se introduce pasta de dinti in rutina de ingrijire orala?

Daca mai aveti si alte intrebari in minte, nu trebuie decat sa i le adresati unui dentist pentru copii si veti primi raspunsul dorit | www.stomatologiecopiisector3.ro

dentist pentru copii

Daca de la nastere pana pe la varsta de un an este suficienta curatarea dintilor cu apa, pe masura ce apar tot mai multi dinti, este necesara introducerea pastei de dinti. Exista o multime de sortimente de pasta de dinti, iar fiecare copil va avea o preferinta in acest sens. Cantitatea de pasta folosita la o spalare nu ar trebui sa fie mai mare decat un bob de orez. Este indicat a nu se inghiti pasta de dinti, cu toate ca formulele folosite astazi nu sunt periculoase.

Daca mai aveti si alte intrebari in minte, nu trebuie decat sa i le adresati unui dentist pentru copii si veti primi raspunsul dorit. Pentru a gasi cel mai potrivit specialist pentru copiii dumneavoastra, accesati stomatologiecopiisector3.ro si faceti o programare la acest cabinet stomatologic pentru copii. Toti specialistii sunt pregatiti pentru abordarea celor mici, asa ca sigur veti nimeri la un dentist bun!