Dupa haosul glorios care a fost considerat moda anilor 1980, a venit moda anilor 1990, cu un bang. Sigur, au existat si aici cateva dezastre de moda insa anii ’90 nu au fost atat de rai. De fapt, unele dintre cele mai mari tendinte ale acestei perioade provin din aceea perioada. Acestea sunt doar cateva dintre „fashion icons„, femeile care au ajutat la crearea stilurilor in anii 1990, stiluri care inca se poarta si astazi.

Intrand in industrie cand era doar o adolescenta, Kate Moss este un nume in lumea modei. Kate Moss a fost, fara indoiala, o parte a grupului de supermodele care a dominat anii 1990, renumit pentru figura ei subtire si usor baieteasca. Ea a fost imaginea unor branduri puternice precum Burberry, Chanel, Rimmel, Topshop, Mango si multe altele.

Nu ar exista perioada anilor 1990 fara prezenta fascinantei Naomi Campbell, alta vedeta a celebrului grup de supermodele ale erei, care a jucat un rol central in campaniile publicitare si reviste. Este emblematica aparitia ei in colectia lui Alexander McQueen pentru Givenchy in 1997.

Doua cuvinte care au provocat isterie nationla in saloanele de coafura in 1994: „The Rachel”. Din cate se pare, Jennifer Aniston inca incearca sa treaca peste aceasta trauma. Ceea ce a fost, in opinia lui Jen „cea mai urata tunsoare pe care am vazut-o” a devenit rapid un fenomen international si una dintre cele mai iconice coafuri ale tuturor timpurilor. Cat de populara era? Raspuns: foarte – a inspirat 11 milioane de femei sa o copieze.

Un alt nume urias care a facut parte din elita supermodelelor din anii 1990 este nimeni alta decat Cindy Crawford. Aceasta este o frumusete aparte, extrem de faimoasa (poate si datorita celebrei sale alunite care ii conferea un look aparte), a carei fiica adolescenta, Kaia Gerber, ii claca pe urme, facand valuri si in lumea modei.

Doar un membru al Spice ar putea sa coase un prosop cu steagul Regatului Unit pe o rochie neagra Gucci si sa o poarte pe scena la Premiile BRIT in 1997. Acest moment este unul atat de faimos incat are acum propria sa pagina Wikipedia. In anii ’90, „Cool Britannia” a insemnat purtarea steagului Marii Britanii pe absolut orice.