Cu siguranta se poate spune despre branza ca este un superaliment grozav pentru sanatatea organismului.

Insa uneori, branza capata o reputatie destul de proasta datorita combinatiilor in care este folosita – paste cu branza, pizza, cheeseburger. Drept urmare, unii oameni tind sa consume cantitati excesive din acest aliment gras.

Branza contine grasimi saturate, calorii si sodiu – toate acestea consumate in exces, in timp pot provoca efecte adverse asupra sanatatii. Cu toate acestea, oamenii au nevoie de o cantitate moderata de sodiu. Adica daca se mananca doar branza, fara aditivi inutili, este utila. Cheia este sa nu se exagereze.

  • Contine proteine

O dieta bogata in proteine ​​este de obicei considerata o alegere sanatoasa. Deci, de ce sa nu se ia niste proteine ​​din branza pentru a se obtine acest beneficiu nutritional suplimentar?

  • Poate imbunatati colesterolul

Exista doua tipuri, LDL si HDL. HDL este „bun” si LDL este „rau”. Se crede ca grasimile saturate cresc colesterolul LDL – un lucru rau. Cu toate acestea, unele studii au aratat ca branza poate fi unul dintre alimentele grase care nu au acest efect.

  • Poate preveni atacurile de cord

Riscurile mai scazute de colesterol, boli de inima si hipertensiune vin impreuna cu un alt efect fabulos: scad si riscul de infarct. Studiile arata ca un consum moderat de branza reduce toate acestea.

  • Poate ajuta la cresterea imunitatii

Intr-adevar, nu este o idee buna ca o persoana racita sa consume produse lactate, dar daca incearca prevenirea imbolnavirii, poate profita de o farfurie micuta cu branza. Atat vitamina B12, cat si vitamina A joaca un rol cheie in mentinerea sistemului imunitar.

  • Intareste oasele si dintii

Nu este un mit faptul ca, cu cat se mananca mai multa branza, cu atat dintii si oasele vor fi mai sanatoase. Acest lucru se datoreaza cantitatii mari de calciu pe care o contine – mai ales branza proaspata.