Desi poate parea simplu la prima vedere, a alege un scaun cu rotile nu este deloc usor. Exista cateva elemente care trebuie luate in considerare, pentru ca pacientii sa beneficieze la maximum de dispozitivele pe care urmeaza sa le foloseasca frecvent, zi de zi. In plus, atunci cand nu sunt alese asa cum ar trebui, dispozitivele pot face mai mult rau decat bine. Mai jos exista o lista pe care pacientii trebuie sa o citeasca neaparat, pentru a sti cum sa aleaga ce este mai bun pentru ei!

carucioare rulante

  • Marimea

Este important sa se aleaga carucioare rulante in marimea potrivita. In caz contrar, pacientii nu vor face decat sa-si distruga sanatatea. Linia coloanei vertebrale, de exemplu, se poate modifica in mod negativ atunci cand pozitia pacientilor nu este corespunzatoare. Pe site-ul www.magazinulortopedic.ro, oricine poate gasi modelul ideal!

  • Greutate

Un alt aspect la care pacientii trebuie sa fie atenti este greutatea dispozitivului. Specialistii recomanda sa se aleaga unul cat mai usor, pentru a putea fi transportat in masina atunci cand este nevoie, dar si pentru a putea fi manevrat mai usor de catre cei ce urmeaza a fi folosit.

  • Panza

Indiferent de modul ales (electric sau manual), scaunul trebuie sa aiba o panza perfect intinsa, care sa permita o sedere cat mai comoda si confortabila. In plus, ea trebuie sa fie dintr-un material adecvat, pe care pacientii sa nu alunece, de exemplu.

  • Manere

Este important ca manerele sa fie detasabile. Astfel utilizarea pe termen lung va fi mult mai usoara.

  • Electrice sau manuale?

Ambele variante pot fi folosite de catre pacienti, cu precizarea ca cea electrica este mult mai practica. Desi costa mai mult, avantajele de care vor beneficia persoanele cu dizabilitati sunt mai multe. In primul rand, controlul se face doar cu ajutorul unui buton, nefiind nevoie de utilizarea mainilor foarte mult si nici nu este nevoie de efort.

Inainte a achizitona un dispozitiv sau altul, este recomandat sa se studieze toate optiunile posibile si sa fie luate in considerare nevoile pacientilor. Toate elementele de mai sus conteaza foarte mult!