Remediile naturale sunt o modalitate fara medicamente de a reduce simptomele migrenei. Aceste tratamente la domiciliu pot ajuta la prevenirea migrenelor sau cel putin la reducerea severitatii si duratei acestora.

O cantitate mica de cofeina poate usura migrena la unii oameni. Cofeina este, de asemenea, in unele medicamente pentru migrena. Dar, prea multa cofeina poate provoca o migrena.

Tipuri remedii naturale
  • Uleiul de lavanda

Inhalarea uleiului esential de lavanda poate usura migrena. Potrivit cercetarilor, persoanele care au inhalat ulei de lavanda in timpul unui atac de migrena timp de 15 minute au experimentat o ameliorare rapida. Uleiul de lavanda poate fi inhalat direct sau aplicat diluat pe tample.

  • Presopunctura

Presopunctura este practica aplicarii presiunii cu degetele si mainile in anumite puncte ale corpului pentru ameliorarea durerii si a altor simptome. Aceasta este o terapie alternativa credibila pentru persoanele care sufera de dureri de cap cronice si alte afectiuni. Un studiu a constatat ca presopunctura poate ajuta la ameliorarea senzatiei de greata asociata migrenei.

  • Uleiul de menta

Mentolul din uleiul de menta poate impiedica aparitia unei migrene, potrivit unui studiu. S-a constatat ca aplicarea unei solutii de mentol pe frunte si tample a fost eficienta pentru durerea asociata migrenei, greata si sensibilitate la lumina.

  • Yoga

Yoga foloseste respiratia, meditatia si posturile corpului pentru a promova sanatatea si bunastarea. Specialistii confirma faptul ca yoga poate ameliora frecventa, durata si intensitatea migrenelor. Se crede ca imbunatateste anxietatea, elibereaza tensiunea in zonele declansatoare de migrena si imbunatateste sanatatea vasculara.

Insa ei concluzioneaza ca este prea devreme sa se recomande yoga ca tratament principal pentru migrene. Ei cred ca yoga sustine sanatatea generala si poate fi benefica ca terapie complementara.

  • Un aport de magneziu in dieta

Deficitul de magneziu este legat de cefalee si migrene. Studiile arata ca suplimentarea cu oxid de magneziu ajuta la prevenirea migrenelor. De asemenea, poate preveni migrenele legate de menstruatie.

  • Masajul

Un masaj saptamanal poate reduce frecventa migrenei si poate imbunatati calitatea somnului,. De asemenea, ajuta la scaderea ritmului cardiac, a anxietatii si a nivelurilor de cortizol.