Unul dintre cei mai cunoscuti romancieri ai literaturii universale, Feodor Dostoievski a lasat o mostenire culturala impresionanta, printre care si celebrul sau roman, “Idiotul”. Acum, romanul este accesibil tuturor cititorilor pe rafturile unui anticariat, ale caror rafturi online sunt pline de carti ieftine, fie ca este vorba de lucrari foarte cunoscute sau mai putin cunoscute ale literaturii.

Cele mai cunoscute opere ale lui Dostoievsi includ Fratii Karamazn, Demonii, Crima si Pedeapsa si desigur, Idiotul.

Cititorii norocosi au placuta surpriza sa gaseasca printre carti ieftine si valorosul roman “Idiotul”

Orice critic literar sau cititor impatimit stie ca este foarte dificil sa rezume “Idiotul” in cateva randuri sau in cateva pagini, pentru ca nimeni nu poate surprinde complexitatea sa si sa prezinte cartea intr-un mod cat mai la obiect.

Dostoievski este genul de autor care surprinde pana in cel mai mic detaliu fiecare personaj, conform opiniei cititorilor si criticilor literari, dar si conform spuselor reprezentantilor anticariatului PrintreCarti.ro care se confrunta cu o cerere mare de carti ale autorului.

Printre romanele clasice , se numara si “Idiotul”, un roman scris special parca pentru a fi pus in scena sau ecranizat, datorita modului in care personajele intra si ies din scena, datorita detaliilor de décor, interactiunii dintre personaje si a altor perspective.

Idiotul este si personajul principal al romanului, un print pe nume Lev Nikolaevici Miskin, ce revine in Rusia dupa foarte multi ani in care a facut tratamente medicale in Elvetia. Fiind rupt de realitatea care era prezenta in aristocratia ruseasca in secolul al XIX-lea, de contactul cu civilizatia, Miskin este un inocent care vede totul intr-o perspectiva diferita.

Carti ieftine | PrintreCarti.ro

carti-ieftine

Miskin pare indragostit in paginile romanului de doua femei in acelasi timp, insa adevarul este ca personajul principal nu are mai mult decat o simpla pasiune carnala pentru fiecare din ele, o relatie strict platonica, pornita din intelegere si mila.

Vazut ca un idiot, printul Miskin este un fin observator al psihicului uman, care poate sa ii inteleaga pe toti, sa ierte si sa creada ca toti au ganduri la fel de pure ca ale sale. Dimensiunea cartii este compensata de complexitatea personajelor si de firul epic.