Indeferent dacă o femeie este adepta pantalonilor cargo, care au fost aprobați de tata, sau al fustelor microplisate, acestea sunt tendințele de toamnă care trebuie încercate acum, așa cum au fost văzute pe Kendall Jenner, Margot Robbie și alte vedete. După cum o demonstrează popularitatea pantofilor Birkenstocks (purtați – cu șosete, nu mai puțin – de It-Girls precum Chloë Sevigny) și a cămășilor hawaiane Tommy Bahama (adoptate cu mândrie de Harry Styles și Jared Leto), este clar că tații au fost, ani de zile, trendsetteri accidentali. Un alt caz în acest sens poate fi văzut frecvent pe podiumurile toamnei 2022.

De la costume business lejere, cu o croială potrivită, până la pantaloni cargo supradimensionați, cele mai bune tendințe vestimentare de toamnă din 2022 amintesc de suburbia anilor ’80, validând tații Gen X de pretutindeni. Pe de altă parte, există o tonă de libertate în stilul acestui sezon, datorită încurajării rebeliunii răzvrătite văzute pe podiumurile Miu Miu, Givenchy și Marc Jacobs.

Trendul Corporatecore

Mulțumită podiumurilor de toamnă 2022 de la Louis Vuitton, Stella McCartney, Miu Miu și Boss, oamenii își doresc brusc să fi păstrat garderoba de birou a părinților din anii ’80 și ’90. Mai exact ale tatei, deoarece Louis Vuitton a fost inspirat în mod distinct de costumele de bărbați în stil retro, iar Stella McCartney a revenit în forță cu costume cu dungi supradimensionate. Miu Miu a asortat blazerele sale foarte mari cu lenjerie intimă și fuste mini pentru o notă modernă. Străzile mereu elegante de la Stockholm și New York Fashion Week au fost, de asemenea, inundate de această tendință Corporatecore, jucându-se cu proporțiile, purtând costume complete cu cizme feminine și blazere supradimensionate cu cele mai mici fuste sau cei mai largi pantaloni. Atunci când este stilizat cu accesoriile moderne potrivite, acest trend oferă o juxtapunere cool – este nostalgie cu o perspectivă nouă. Rosalía este un mare fan al acestei tendințe, după cum se vede pe ultimele sale coperte și ieșiri. Acest stil a devenit unul cat se poate de popular în toamna anului 2022.