Care sunt cele mai bune tratamente anti-acnee?

Sa gaseasca un tratament eficient contra acneii… iata lupta zilnica a celor care se confrunta cu cosurile. Acnee lejera sau inflamatorie, exista diferite tehnici pentru a face fata pielii cu imperfectiuni.

Tratamente naturale contra acneii, tratamente cu antibiotice sau cu laser sunt cateva tehnici la care poti apela pentru a scapa de nesuferitele cosuri.

Tratamentele naturale contra acneii. Uleiul de cocos este o solutie naturala foarte buna pentru a lupta contra acneii. Datorita texturii sale mai grase, uleiul de cocos poate reechilibra pielea cu imperfectiuni. Nu incurajeaza productia de sebum si contine agenti antibacterieni care nu lasa bacteriile sa se prolifereze pe epiderma.

Uleiul esential de tea tree poate sa fie si el utilizat contra acneii datorita virtutilor sale anti-inflamatorii si anti-bacteriene.

Plantele pot sa fie si ele de mare ajutor. Ceaiurile de hamei si de urzica sunt si ele un ajutor de pret.

Tratamentele in voga contra acneii. Retinolul, continut de numeroase produse anti-rid este un aliat de pret contra acneii. Derivat din vitamina A, poate destupa porii si poate atenua in acelasi timp cicatricile cauzate de acnee. In acelasi timp, lupta contra imbatraniri pielii.

Argintul face si el parte din categoria produselor folosite contra acneii. Un element care poate combate infectiile cutanate, arsurile si alte infectii ale pielii. Un alt plus- nu usuca pielea. Zincul este si el de mare ajutor pentru acnee.

In tratamentele contra acneii se vorbeste foarte des si despre acidul salicilic. Poate regla secretia de sebum, poate destupa porii, trata leziunile si evita cicatricile. Acidul salicilic poate stabiliza pH-ul epidermei.

Acupunctura este si ea de mare ajutor contra acneii. Prin intermediul unor puncte de presiune, se va regla productia de sebum pentru a se evita aparitia acneii.

Daca vrei sa apelezi la un profesionist, poti merge la un dermatolog care sa faca micro-incizii contra acneii. Va extrage micro-chisturile si te va ajuta sa scapi de puncte negre si de punctele albe de grasime.

Laserul reprezinta un alt tratament eficient contra acneii. Lumina pe care o produce va atinge glandele sebacee si va regla productia de sebum, prevenind astfel aparitia cosurilor.

In ceea ce priveste antiobioticele, trebuie sa fii cat mai precauta si sa tii cont de faptul ca sunt rezervate mai ales acneii inflamatorii.