Noul Taipei este o destinație turistică populară, oferind o combinație unică de cultură, istorie și peisaje naturale impresionante. Iată câteva dintre cele mai populare lucruri pe care le poți face în Noul Taipei:

  • Vizitează Taipei 101

Taipei 101 este un zgârie-nori impresionant, situat în centrul orașului Taipei. Acesta a fost cel mai înalt zgârie-nori din lume între 2004 și 2010 și este încă unul dintre cele mai înalte clădiri din lume. Vizitatorii pot urca până la etajul 89, unde se află o platformă de observare, oferind o vedere panoramică asupra orașului.

  • Explorează orașul vechi Jiufen

Jiufen este un oraș vechi, situat pe o colină, la aproximativ o oră de mers cu mașina de Taipei. Orașul este cunoscut pentru străzile sale înguste, clădirile istorice și peisajele impresionante. Vizitatorii pot explora străzile înguste, care sunt pline de magazine și restaurante, și pot vizita templele și grădinile din zonă.

  • Vizitează Parcul Național Yangmingshan

Parcul Național Yangmingshan este situat la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina de Taipei și este cunoscut pentru peisajele sale naturale impresionante. Parcul are o varietate de trasee de drumeții, care oferă oportunități pentru a explora munții și cascadele din zonă. Vizitatorii pot, de asemenea, să viziteze băile termale din zonă, care sunt alimentate de izvoarele termale din parcul național.

  • Vizitează Muzeul Național al Palatului

Muzeul Național al Palatului este situat în Taipei și este unul dintre cele mai importante muzee din Taiwan. Muzeul găzduiește o colecție impresionantă de artefacte istorice, inclusiv obiecte de artă, cărți rare și manuscrise. Vizitatorii pot explora galeriile muzeului și pot învăța mai multe despre istoria și cultura Taiwanului.

  • Învață despre cultura aborigenă

Taiwan are o bogată cultură aborigenă, iar vizitatorii pot învăța mai multe despre aceasta prin vizitarea satelor aborigene din zonă. Satul Wulai este unul dintre cele mai populare sate aborigene din Taiwan și este cunoscut pentru izvoarele sale termale și pentru cultura sa bogată.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare lucruri pe care le poți face în Noul Taipei. Cu o combinație unică de cultură, istorie și peisaje naturale impresionante, Noul Taipei este o destinație turistică care merită vizitată.