In timp ce unii turistii prefera sa se relaxeze la mare si la soare in destinatii exotice, altii prefera sa se distreze la maximum si sa isi petreaca timpul liber in parcurile de distractii tematice acolo unde adrenalina ajunge la cote maxime.

Care sunt cele mai cunoscute parcuri de distractie?

Unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distractie din lume este fara indoiala Disneyland Paris. Acesta atrage anual milioane de turisti dornici sa se intalneasca cu unele dintre cele mai cunoscute personaje din desenele animate. Parcul are o suprafata de circa 57 hectare, iar turistii au nevoie de cateva zile pentru a-l parcurge in intregime. Spectacolele oferite de personajele Disney reusesc sa trezeasca cele mai ascunde emotii si sa capteze atentia celor din jur indiferent de varsta. In timp ce copiii sunt fascinati sa dea mana cu Minnie si cu Micky, adultii sunt incantati sa revada povestile care le-au incantat copilaria.

Unul dintre cele mai vechi parcuri de genul acesta din lume este cel din Danemarca. Tivoli Gardens are o suprafata de circa 9 hectare si reuseste sa imbine la perfectie distractia cu relaxarea. Cei interesati se pot plimba cu trenuletul electric sau pot savura o cafea la unul din restaurantele din zona.

Spania atrage in fiecare an milioane de turisti asa ca parcul de distractie Portaventura este unul dintre principalele puncte de atractie pentru pasionatii de aventura. Impresionantul complex se gaseste in sudul orasului Barcelona si este impartit in mai multe zone tematice astfel incat fiecare om sa se bucure de atractiile dorite. Exista inclusiv zone destinate copiilor unde acestia se pot distra in voie in cele mai sigure conditii. Distractia atinge cote alarmante, iar vizitatorii promit sa revina de fiecare data.

Parcul de distractii Gardaland din Italia este o alta atractie turistica pentru doritorii de senzatii tari. Acesta este amplasat in localitatea Verona si se intinde pe o suprafata de pana la 45 hectare ceea ce inseamna ca suprafata extinsa permite un numar record de vizitatori. Parcul este impartit in 8 zone, insa cea mai cunoscuta este fara indoiala zona Energy acolo unde se afla cele mai impresionante roller coasters din lume.