In cazul modelelor de laptopuri refurbished care se confrunta cu supraincalzire, aceasta problema se poate rezolva intr-un mod rapid si profesional. Supraincalzirea este o problema reala cu care se confrunta toate laptopurile, nu numai cele din oferta magazinului online https://www.it-sh.ro, ci si modelele noi mai devreme sau mai tarziu. Problema este datorata naturii acestor echipamente care sunt compacte, au dimensiuni reduse, iar componentele din interior sunt apropiate unele de celelalte.

Pentru ca exista putin spatiu de aerisire si ventilare, pentru ca coolerul se poate imbiba de atat de mult praf incat nu se mai poate misca si se va risca supraincalzirea dispozitivului, laptopul se incalzeste si pentru o viata cat mai indelungata, este necesara ferirea de riscuri care pot pune in pericol datele de pe HDD. In plus, supraincalzirea laptopului este o problema care afecteaza si utilizarea acestuia, deoarece utilizatorul nu va mai putea tine mana macar pe dispozitiv atunci cand se va supraincalzi.

Prevenirea supraincalzirii modelelor de laptopuri refurbished

In cazul in care modelele de laptopuri noi, refurbished sau laptopuri second hand se supraincalzesc, unul din cele mai importante simptome care ar trebui sa puna utilizatorul in alerta este coolerul care devine foarte zgomotos. Daca acesta nu ventileaza bine componentele, vor lucra la turatie maxima, se vor supraincalzi si defecta.

Laptopuri second hand | Laptopuri refurbished | It-Sh.ro

laptopuri second hand

Principalul lucru pe care il pot face utilizatorii laptopurilor pentru a evita supraincalzirea laptopului este folosirea acestora pe suprafete plane si reci, pe mese sau birouri si nu pe picioare. In plus, ventilatorul se poate bloca si se poate supraincalzi. Folosirea unui laptop presupune si existenta unui ventilator care trebuie sa ramana liber pentru a-si face treaba bine, aceea de a raci toate componentele electronice mici din interiorul laptopului, iar in acest sens se va evita obstructionarea gaurilor de aerisire.

De aemenea, se recomanda si o curatare periodica de praf a laptopului, acest lucru fiind efectuat intr-un service de specialitate sau de catre utilizatori priceputi care detin toate instrumentele necesare in acest sens. Achizitionarea unui cooler extern care se aseaza sub laptop sau pe picioare poate reprezenta de asemenea o decizie foarte buna ce poate preintampina supraincalzirea laptopului si folosirea acestuia si in alte locuri si pozitii decat pe masa.