Iubitorii modei sustenabile sunt fericiti sa afle ca celebra Gabrielle Datau s-a gandit sa creeze o linie de palarii care reziste testului timpului si care sa ramana fashion si in trend chiar si dupa 10-15 ani de la achizitionare. Ce pasionata a modei nu si-ar dori sa investeasca in articole durabile care promit sa nu se demodeze?

Cine este Gabrielle Datau, designerul preferat al iubitorilor modei sustenabile?

Pentru cei care insa nu o cunosc pe Gabrielle Datau, acestia trebuie sa afle ca inca din primii ani, ea a fost interesata de moda. Chiar inainte de a avea acces la o intensa pregatire profesionala, a preluat lucrurile in propriile maini, taind hainele si cosandu-le la loc. Pentru ca in tinerete nu isi permitea sa isi cumpere articole vestimentare in trend, a devenit obsedata de a reface imbracamintea de mana a doua, de a croi si de a le coase impreuna. Aceasta cultura de bricolaj a fost o mare parte a filozofiei sale.

La dezvoltarea brandului sau de palarii, a contribuit si partenerul sau de viata, dar si de afaceri, Jiro Maestu. Combinand o dragoste pentru mestesuguri, precum si un angajament de a utiliza doar materiale reciclate, cei doi creeaza palarii unice, palarii care atrag atentia cumparatorilor.

Cei doi au reusit sa isi creeze o nisa si au ajuns sa fie cunoscuti ca fiind cei mai tari producatori de palarii din LA. Poche a devenit astfel o abordare ideala pentru cei care doresc sa se afirme, reducand in acelasi timp deseurile folosite in industria modei.

In afara brandului, stilul propriu al ei reuneste un amestec curatat – haine de designeri precum Comme des Garçons si Jean Paul Gaultier cu articole de imbracaminte pe care le confectioneaza din tesaturi si materiale reciclabile pe care le gaseste in magazinele vintage. Avand parintii indonezieni si fiind crescuta ca o persoana de culoare intr-un cartier predominant alb,ea spunea ca s-a simțit putin deplasata si nu a avut un sentiment de comunitate in adevaratul sens al cuvantului. Singurele ei alinari au fost moda si muzica cu ajutorul carora a gasit modalitati de a -si exprima sentimentele.