Autorii rusi sunt foarte apreciati de cititori iar pe rafturile cu carti ieftine ale anticariatelor pot fi gasite cu siguranta volume foarte interesante.

Specialistii de la https://www.printrecarti.ro/ recomanda 4 carti interesante scrise de autori rusi, o parte dintre ele fiind incluse in categoria cartilor clasice.

Fratii Karamazov (1880) de Fyodor Dostoievski

In aceasta poveste emotionala si filosofica a rivalitatii familiale, Dostoievski exploreaza totul atat de profund, exprimand prin propria viziune anumite teme specifice perioadei. Romanul descrie diferitele pareri ale lumii celor trei frati Karamazov – monastica Alyosha, senzorialul Dmitry si intelectualul Ivan – precum si parerile tatalui lor, a carui moarte misterioasa si investigarea sa devin punctul focal al cartii si finalul romanului.

Doctor Zhivago (1959) de Boris Pasternak

Inspirat din Razboi si Pace, acest roman istoric spune povestea unui poet-medic Yuri Zhivago, care se lupta sa-si gaseasca locul, profesia si vocea sa artistica pe fondul tulburarilor Revolutiei Ruse. O capodopera a prozei evocatoare la fel de frumoasa precum peisajul rusesc pe care o prezinta, Doctor Zhivago duce cititorii intr-o calatorie despre dragoste, durere si rascumparare prin cei mai duri ani ai secolului XX.

Quiet Flows the Don (1959) de Mikhail Sholokhov

Adesea comparat cu Razboi si Pace, acest roman istoric epic urmareste soarta unei familii tipice de cazaci pe o perioada tumultuoasa de 10 ani, dinainte de inceputul Primului Razboi Mondial pana la sangerosul razboi civil izbucnit in urma Revolutiei ruse din 1917. Istoria rusa a inceputului secolului XX devine vie in personajele bine dezvoltate ale lui Sholokhov, care trebuie sa se confrunte nu numai cu o societate aflata in asediu, ci si cu povesti nefericite, feudele familiei si un trecut secret care inca bantuie prezentul.

Carti ieftine | Printrecarti.ro

carti ieftine

Viata si soarta (1960) de Vasily Grossman

Aceasta epopee foarte cunoscuta face pentru societatea sovietica de la jumatatea secolului XX ceea ce a facut Razboi si Pace pentru Rusia secolului al XIX-lea. Cartea prezinta povestea unui eveniment epocal, asediul oribil de Stalingrad in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cu povestile private ale personajelor din toate straturile societatii ale caror vieti sunt dezradacinate violent de fortele razboiului, teroarea si totalitarismul sovietic.

Aceste 4 carti sunt recomandate tuturor cititorilor care vor sa isi aduca in lista de lectura volume interesante si care sa le imbogateasca cultura generala. Clasicii rusi sunt cu siguranta unii dintre cei mai interesanti autori ai literaturii.