Nemultumit de dezavantajele de anul trecut si de criticile primite de Galaxy Fold, Samsung reia aventura cu un nou smartphone pliabil. Dar de data aceasta, designul dispozitivului sau, Galaxy Z Flip s-a schimbat, acesta avand capacitatea de a se plia intr-un smartphone.

Detalii interesante despre Galaxy Z Flip
  • Noul model impresioneaza mai putin din punct de vedere vizual decat Galaxy Fold, care avea un ecran de 7,3 inchi la deschidere si un format mai conventional de smartphone extins (4,6 inci) cand era pliat si inchis ca o carte. Dar Galaxy Z Flip are un avantaj: este usor de luat in mana si se potriveste de minune in buzunarul blugilor, atat pentru femei, cat si pentru barbati.
  • Galaxy Z Flip are cvasi-forma unui patrat (8,74 x 7,36 cm) care se deschide pentru a dezvalui un ecran flexibil lung de 6,7 inchi pe intreaga sa lungime (16,73 x 7, 36 cm). Formatul este unul apropiat de ecranul Galaxy S20 +, prezentat si la Palatul Artelor Plastice din San Francisco, dar cu diferenta ca ecranul Dynamic AMOLED este din sticla ultra-subtire ceea ce ii permite sa se plieze ramanand insa solida. Deci este o cu totul alta abordare pentru un telefon care isi doreste sa fie si mai discret prin inchidere.
  • Marginile sale sunt mai groase, dar acest aspect a fost gandit pentru a impiedica praful sa intre sub ecranul flexibil. Sursa multor neplaceri de pe Galaxy Fold, balamaua a fost gandita de aceasta data mult mai bine fiind mai stransa si mai solida. Paradoxal, in ciuda dimensiunilor sale mai mici, noul model este putin mai gros decat Galaxy Fold (17,3 mm inchis fata de 15,7 pana la 17,1 mm pentru Fold).
  • In ceea ce priveste stocarea, Galaxy Z Flip are 256 GB, ceea ce este intotdeauna mai mult decat gama Galaxy S20, iar in ceea ce priveste autonomia, are o baterie de 3.300 mAh, cu incarcare rapida si incarcare wireless. De asemenea, are incarcare inversa pentru a alimenta un alt dispozitiv prin inductie pe spate, insa trebuie vazut daca acest lucru este suficient pentru un astfel de dispozitiv, chiar daca are doar un ecran principal de gestionat.