Scrasnitul dintilor cum este numit popular, sau bruxismul, cum este numit in termeni medicali reprezinta una din principalele cauze ale pierderii dintilor si a necesitatii inlocuirii acestora cu un implant dentar in Bucuresti. Bruxismul netratat la timp cauza durei mari la nivelul dintilor, urechii sau dureri de cap si chiar pierderea dintilor.

Primele semne si simptome ale bruxismului pot preveni necesitatea inserarii unui implant dentar

Bruxismul este o afectiune care se manifesta de regula noaptea, in somn, iar pacientii care nu sunt instiintati de unul din membrii familiei ca au aceasta problema pot lua semnele si simptomele bruxismului ca fiind simptomele altor afectiuni care ii poate ingrijora.

Printre primele simptome ale bruxismului se numara:

  • Tocirea dintilor laterali si nivelarea dintilor frontali;
  • Lezarea smaltului dentar la baza dintelui;
  • Retractia gingivala;
  • Sensibilitatea dentara;
  • Fisuri in smalt si modificarea formei dintilor.

Bruxismul conduce la degradarea tot mai puternica a dintilor, iar cand abrazarea acestora este atat de profunda, incat smaltul a disparut de pe dinti, va fi nevoie de imbracarea dintilor in coroane si punti dentare.

Combaterea bruxismului

TwinDent.ro ajuta pacientii sa diagnosticheze din timp problemele de sanatate de care nu sunt constienti inca, precum bruxismul, si sa evite degradarea dintilor prin aplicarea unei gutiere pe timpul noptii, gutiera care actioneaza ca un separator intre arcade, astfel incat suprafetele ocluzale ale dintilor sa nu se atinga si sa nu se mai toceasca.

Clinica stomatologica din sector 5 | Implant dentar in Bucuresti | TwinDent.ro

clinica stomatologica din sector 5

Gutiera de bruxism realizata in clinica stomatologica din sector 5 va avea si rolul de a relaxa musculatura masticatorie, plasand mandibula intr-o zona neutra. In cazul in care pacientul prezinta probleme ortodontice, cum ar fi spatierile dentare, malpozitiile si inghesuirile, se va realiza mai intai tratamentul acestora, dupa care va fi realizata gutiera ortodontica.

Efectul bruxismului asupra implantului dentar

In cazul in care pacientul se confrunta cu bruxism si are deja inserat un implant dentar, atunci presiunea exercitata asupra implantului se va resimti si va juca un rol important asupra duratei de viata a acestora. Scrasnitul din dinti este una din afectiunile cu care multi pacienti se confrunta si care isi va dovedi impactul negativ asupra dintilor naturali, dar si asupra implanturilor dentare.