Activitati de primavara pentru familii active si nu numai

Zilele de primavara sunt o sursa de energie si inspiratie pentru copii si adulti. Imaginatia copiilor infloreste mai mult ca niciodata si cauta noi aventuri. Asadar, sunt necesare cateva idei de activitati de primavara amuzante si educative care sa fie potrivite acestui sezon atat de iubit de toti.

Cu totii ne amintim de incercarea de a face propriul parfum din toporasi sau zambile frumos mirositoare. Incurajati si ajutati copiii sa creeze amintiri similare. Nu va trebuie decat cateva petale de flori, frunze si apa. Bineinteles, rezultatul nu va mirosi asemenea unui parfum cumparat, insa distractia va fi una pe cinste. Acest tip de activitate influenteaza dezvoltarea imaginatiei si ajuta la exploatarea naturii.

Copiilor le face placere sa decoreze, sa picteze si sa se bucure de natura. Dati-le cateva culori si pensule, cateva vase ceramice sau din plastic pe care sa le folositi drept ghivece, iar satisfactia va atinge cote maxime. In acest fel, copiii se vor simti inclusi in treburile casnice si vor avea sentimentul ca pot ajuta intr-un fel. Va veti simti cu totii multumiti de munca in echipa, bucurandu-va zi de zi de rezultatele muncii in echipa.

Lasati copiii sa aleaga o planta pe care o pot planta, creste si manca. Acest lucru va influenta sentimentul de responsabilitate si ii va ajuta sa inteleaga importanta unei alimentatii sanatoase si echilibrate. Odata ce au plantat propriile legume, cautati retete distractice care au acele legume ca si ingredient principal. Explicati-le cum munca lor a contribuit la o masa grozava pentru intreaga familie!

Cu siguranta, fiecarui copil ii va placea sa stie ca a contribuit la confortul unei fiinte vii. Asadar, sa faceti impreuna o casa pentru pasari sau un hotel pentru insecte, vor fi niste activitati captivante si din care vor putea trage o multime de invataturi.

Primavara nu vine asa, de nicaieri, ci are cativa vestitori care merita trecuti in revista. Creati o lista cu schimbarile pe care natura le sufera primavara. Puteti completa lista cu flori de sezon, pasari, etc., dupa care iesiti afara la explorat nautra. Puteti transforma aceasta activitate intr-o competitie foarte placuta pentru fiecare membru al familiei.

Primavara este o sursa infinita de inspiratie, asa ca merita sa profitati de acest lucru in propria familie. Bucurati-va de tot ce va inconjoara si faceti acest lucru alaturi de copii, bunici, prieteni si alte persoane dragi!