Budapesta este capitala Ungariei si una dintre cele mai apreciate destinatii turistice din intreaga lume pentru city-break-uri. Budapesta este un oras care permite turistilor vizitarea unor obiective consacrate, de la muzee si cladiri pana la bai termale, avand posibilitatea de a degusta mancaruri traditionale delicioase.

City-break in Budapesta. Ce vizitezi mai intai?

Prima destinatie turistica a celor ajunsi pentru prima data in Budapesta trebuie sa fi Palatul Parlamentului. Aceasta cladire veche si impresionanta este o adevarata capodopera culturala si arhitecturala. De asemenea, ajunsi in Budapesta, turistii pot vizita podurile Budapestei, noua la numar, fiecare cu farmecul sau. O varianta pentru a le vedea pe toate este aceea ca turistii sa opteze pentru o croaziera pe Dunare, care nu costa foarte mult.

O alta destinatie pentru turisti este Basilica Sfantul Stefan si Marea Sinagoga, una dintre cele mai importante biserici din Ungaria si cea mai frumoasa sinagoga din lume. De-a lungul promenadei Dunarii, turistii pot observa 60 de pantofi din fier, in memoria victimelor Holocaustului. Fara doar si poate, dealul castelului Buda este un alt obiectiv turistic important, declarat monument istoric si inclus in Patrimoniul UNESCO inca din 1987. Castelul regilor din Ungaria este o locatie in care turistii se pot „pierde” pentru cateva ore in istorie si in traditii.

Bastionul Pescarilor este un alt obiectiv turistic, oferind o priveliste minunata intregului oras. Aici turistii se pot plimba in gradina, pot face poze Dunarii sau Bisericii Matyas, se pot delecta pentru cateva ore. Nu in ultimul rand, turistii nu trebuie sa ocoleasca Piata Acoperita, unde vor putea incerca preparate din bucataria traditionala la preturi cat se poate de bune.

Baile termale reprezinta un loc de vis in Budapesta, unde turistii vin pentru a se simti bine, pentru a se relaxa, dar si pentru sanatate. Vizitarea Budapestei fara a trece prin Piata Eroilor si fara a face o plimbare pe bulevardul Andrassy ut este ca si cand turistii ar vizita Parisul fara a face o plimbare pe Champs Elysees. Fara doar si poate, un city-break in Budapesta se poate termina cu o plimbare pe insula Margareta, cu gradini, arbori seculari si ruine din Evul Mediu.