Siguranta medicilor si asistentelor in timpul desfasurarii actului medical este extrem de importanta. De aceea este necesar ca acestia sa poarte uniforme medicale, care sa aiba marimea corecta si care sa fie confortabile.

Uniformele au un rol dublu. In primul rand protejeaza cadrele medicala de agentii patogeni cu care au de-a face zilnic, dar le ofera si un aspect profesionist in fata pacientilor, acestora fiindu-le mai usor sa ii identifice intr-o incapere cu mai multe persoane sau intr-o unitate medicala multidisciplinara.

Ce tipuri de uniforme medicale exista?

Halatul medical alb, care este reprezentativ pentru meseria de medic, a devenit din ce in ce mai putin folosit de cadrele medicale, care prefera acum uniformele medicale colorate. Acestea pot fi sub forma de tunici, uniforme medicale complete, halate sau chiar costume chirurgicale.

Indiferent despre ce tip de uniforma medicala este vorba, caracteristicile specifice sunt aceleasi. Materialul de buna calitate, care sa fie rezistent, confortabil si sa nu se sifoneze este numai unul dintre calitatile pe care trebuie sa le indeplineasca o astfel de uniforma.

Uniforme medicale | Halat medical | TesaMedical.ro

uniforme medicale

De asemenea, alegerea unei uniforme in masura potrivita este foarte importanta. Aceasta nu numai ca va influenta nivelul de confort resimtit in timpul purtarii, dar va permite cadrelor medicale sa isi desfasoare activitatea in siguranta, fara a fi supusi riscului de a se accidenta, cum ar fi in cazul unui halat cu o marime mai mare, de exemplu.

Ce uniforme medicale pot fi gasite la Tesa Medical?

Unul dintre distributorii autorizati de uniforme medical de pe piata de profil din Romania este magazinul online TesaMedical.ro. Acesta este unul dintre principalii furnizori de uniforme marca WonderWink, un brad de renume international din domeniu.

Aceste uniforme sunt caracterizate, in special, printr-un raport calitate-pret foarte avantajos, care este completat de un design atractiv si un croi in tendinte, astfel incat cadrele medicale sa se simta bine in timp ce isi poarta uniformele medicale.

Prin urmare, o uniforma medicala nu trebuie sa fie numai confortabila si sa asigure protectie, ci trebuie sa fie si frumoasa si eleganta, pentru a-i ajuta pe medici si pe asistente sa isi creeze imaginea profesionala si eleganta pe care si-o doresc.