Durerea de genunchi este o afectiune des intalnita, cu care se confrunta o multime de oameni, cu cauze diferite – accidentari, lovituri, pana la complicatiile unor afectiuni medicale.

Evalueaza-ti durerea

Daca cei afectati au dureri usoare pana la moderate, se poate trata de multe ori acasa. Fie ca este vorba de o entorsa sau de artrita, exista mai multe modalitati de gestionare a acesteia.

Durerea din cauza inflamatiei, artritei sau a unei leziuni minore se poate rezolva adesea fara ajutor medical. Remediile casnice pot imbunatati nivelul de confort si pot ajuta la gestionarea simptomelor.

Dar daca durerea este moderata pana la severa sau daca simptomele persista sau se agraveaza, poate fi necesara solicitarea asistentei medicale pentru o evaluare completa.

  • Incercati RICE pentru entorse

In cazul in care piciorul este luxat, sau este vorba despre o intindere, metoda RICE poate ajuta. Se intind picioarele si se aplica o compresa rece sau o punga de gheata pe genunchi. Legumele congelate, cum ar fi mazarea, vor functiona, de asemenea, in cazul in care gheata nu este la indemana.

Se infasoara genunchiul cu un bandaj de compresie pentru a preveni umflarea, dar nu prea de strans, incat sa intrerupa circulatia. In timpul odihnei, se mentine piciorul ridicat.

  • Tai Chi

Tai chi este o forma antica chineza de exercitiu minte-corp care imbunatateste echilibrul si flexibilitatea. Cercetatorii au descoperit ca practicarea tai chi este deosebit de benefica pentru persoanele cu osteoartrita.

Tai chi poate ajuta la reducerea durerii. Aceasta implica, de asemenea si relaxare. Aceste aspecte pot ajuta, de asemenea, la reducerea stresului si ii poate ajuta pe cei afectati sa gestioneze durerea cronica.

  • Exercitiile

Exercitiile fizice pot ajuta la mentinerea muschilor puternici si la mobilitatea acestora. Acestea sunt esentiale pentru tratarea durerilor genunchilor.

Odihnirea piciorului sau limitarea miscarii poate ajuta la evitarea durerii, dar poate si rigidiza articulatia, iar recuperarea ar putea fi lenta. Urmatoarele activitati ar putea fi o optiune buna:

  • ciclism;
  • mersul pe jos;
  • inot sau exercitii pe apa;
  • tai chi sau yoga.

Cu toate acestea in cazurile urmatoare, piciorul ar trebui sa stea cat mai relaxat, astfel, exercitiile ar trebui evitate:

  • o vatamare, cum ar fi o entorsa;
  • dureri severe la genunchi.